Thursday, December 30, 2010

sebulan = 1jam

setelah sebulan aku mengadu domba dalam blog yg tiada jawapan...akhirnyer.. terjawap sudah didlm masa satu jam bersama lappy tercinta... bengong tol.. sepatutnye keje aku ni dah lame aku siapkan.. before balik KL.. tapi sebab ade "masaelah" yg xterduga akhirnye danak hujung2 taun baru dapat siapkan.. alhamdulillah..

thanx kat capeq and shaida... tuan rumah memberi aku tumpang kat rumah die.. utk aku siapkan keje2 ni... huhuhu... kat rumah banyak sangat gangguan... yela.. jadi surirumah sepenuh mase la katakan... ehem.. tapi lum kahwin lagi... eceh..

kat rumah kalau bangun pagi je dah kene wat itu ini.. sampai la ke lepas zohor.. lepas zohor paham2 jela.. ngantok ya amat... kalau xtido tgk tv citer korea... itu jela kojo nyer.. malam besenye melayan adik2 punye karenah... i kan babysitter.. bukan adik sendiri je nak jaga.. anak org lain.. ank sedara dan mcm2 lah.. so tersaNGAT penat.. memerlukan rehat yg cukup utk bermula hari esok...

so dengan perasaan kecewa dengan diri sendiri.. i pun pergilah ke rumah capeq.. keje yg sebulannye xsiap2 akhirnye dpt siapkan dlm mase sejam... terbaek... dengan esok cuti leh jenjalan shopping ngan enchek tunang saya... hehehe tanpa risau keje xsiap... yeay!!

Monday, December 27, 2010

trip to melaka

semalam = ahad
jam 8pg.. enchek tersayang telah berada depan rumah menjemput ku utk g kenduri kahwin... kat melaka.. almaklumlah.. pertama kali g melaka dgn dia dan secara konvoi...
ok kisah sebenarnye kami patut tunggu budak2 yg nak pg melaka kat RnR seremban jam 9 pagi.. maka.. kami pun sampai la pukul 9... ingatkan dah kire lambat... rupenye paling lambat dekat sampai kat rnr seremban tu jam 11 lebih... korang bayang kan lah... 11 lebih baru nak gerak g kenduri kahwin... aku pun ok la.. xpela.. masih sempat kot..

sesampai nye kami kat plaza tol ayer keroh... sume kete yg totalnye ade lebih kurang 13 biji kete (mcm tu la kot.. xhengat sgt) ade la dekat sejam kitorang kene benti menunggu sebiji lagik kete xtau malu... bongok~~~~ budget kete ko power and ko tu sape menteri ke?? ape punye attitude da.. selepas kete tu sampai.. dia lalu jer... xbenti pun.. mcm celaka jer... yg len pun masuk dlm kete.. gerak la pg mane ntah.. nak jumpe plak konvoi dari melaka... time tu da kol satu beb...

ape yg bengap sgt... benti lagi... nak say hai la.. borak2 la.. pastu gerak g planetarium kat melaka.. aku pun xtau la kepala bengap sape punye idea la.. bley g amik2 gambar.. susun2 kete... mcm sial jer.. dah la panas.. vavi la.. sume dah tua... pk la baik2.. anak bini tinggal dlm kete panas2.. vavi lagi.. kalau korang nak tau sesi amik gambar bodoh tu jam 2 lebih baru abes... kalu kat melaka.. time tu kenduri da siap bungkus.. mcm bangang... pastu dorang nak gerak g kenduri.. aku n enchek mengambil keputusan nekad utk tidak follow dorang... sebab nak g ayer molek.. dari ayer keroh agak jauh.. dari sakit hati pg makanan dah habes.. baik g makan KFC... nyum2..

dengan kedua2 arah masuk dn keluar melaka jem mcm vavi... terpaksa gak redah... lepas makan.. aku cadangkan pada enchek utk g muar... balik kampung berehat jap... jumpe moksu and poksu lebih baik... dpt mandi.. rehatkan bdn sebelum meredah balik rawang yg byk kete sepanjang highway..

kuar2 je dari tol sg besi.. jem nak mampus... vavi.. siyes jem... sebab dari byk lane nak jadi 3... enchek pun hantar aku kat kg baru... sebab baba da tunggu kat situ.... anyway.. enchek mmg baik.. seb baik die xhumban aku keluar.. time aku marah2 kat club die... hehehe

thanx enchek.. sebab bwk saya jalan2.. muakakaka

Thursday, December 23, 2010

burung kakak tua...

tersebutlah alkisah.. tinggal seekor burung kakak tua dlm sangkar..

apeda... bukan aku nak citer dongeng pun...

okies straight to da point..

ini kisah dipetik dari makcik aku ek..

ade lah satu tuan rumah ni.. die bela burung kakak tua... kakak tua ni sgt pandai berkata2.. (almaklumlah.. penat tuan die ajar) seperti bese.. yg mcm korang slalu dengar la..

manusia: hallo
burung:hallo

tapi kali ni berbeza...

sekumpulan tetamu yg hadir ni baik2 belaka.. kalau tgk muke xcaya la kalau tetamu ni pandai mencarut.. aha.. nak dijadikan cerita... salah seorang dari tetamu yg hadir.. menegur burung..

tetamu: hello
burung: hello.. islam agamaku bla bla bla.. (da mcm org plak burung ni.. maybe tuan die ajar gitu)
tetamu ni pun nak test power la agaknyer..
tetamu: "pukimak" (ops.. aku ulang jer.. bukan nak mencarut)
burung: astaghfirullahalazim..
tetamu terkejut lalu mengulai carutannye.. dah itulah jawapan burung..

ahha.. tetamu yg lain ape lagi cepat2 pg tempat len... burung pun pandai.. manusia ingat binatang ni bodoh agaknye kot.. tetamu tu malu dan xnak dtg lagi rumah tu.... kate kwn2 nye yg lain.. rase nak bunuh diri je kalau terkena kat btg hidung sendiri..

************************************************************************
di sebuah klinik pinggiran kota....
ade la burung kakak tua yg dibela oleh klinik tu...

pesakit: hello
burung: hello
pesakit: am i pretty??
burung: hahaha....

bagi korang bese kan..
tapi yg bertanya tu artis.. pasti la die malu... muakaka...

itu jela gosip terkini... hehehe

Wednesday, December 22, 2010

kecewa dengan diri sendiri...

aku dok pening pale pk.. apsal mcm ni.. kenapa la xde yg nak paham aku... aku kate aku balik rumah nak buat ape.. tapi last2 ape jadi?? hmm... kecewa dengan diri sendiri... sepatutnye lah balik buat keje research aku. write satu chapter pun da bagus.. ni x.. aku lebih fokus menguruskan hal rumah.. buat keje rumah..memasak menjaga budak2 kecik membasuh dan macam2 la.. ptg da penat... nak buat keje pun da xlarat.. malam nak kene siapkan makan malam plak.. bukan la nak masak pun.. melayan adik2 plak.. waaa...

sedih ngan diri sendiri bile semua keje yg aku buat xdihargai... yela.. adik sendiri xpernah menghargai.. malah menyakitkan hati.. sebulan dok rumah.. tapi xde hasil.. bertambah sakit kepala aku.. yela.. dah janji ngan supervisor nak siapkan satu chapter and scientific letter.. tapi ape hasilnye?? xde... lagi berapa hari je nak balik JB.. waa.. takutnyer...

camne nak grad on time.. mcm expectations aku 1 n half year jear.. damn... nak jaga hati family.. diri sendiri susah.. kenapa selalu camtu.. xadil.. kadang2.. aku pun xtau ape salah aku.. mama selalu bersikap dingin jer.. kadang2 sedih.. tapi mcm xperlu sedih... sebab?? aku da lama kene mcm tu.. so dah xkisah.. tapi sebenarnye kisah.. kalau aku tgk ayah aku lagi sedih kot.. mungkin ini contoh terbaik didepan mate aku supaya aku xbuat camtu...

terima kasih enchek.. yang selalu bagi semangat kat saya... xpernah jemu.. tujuh tahun.. enchek amat2 mengenali saya..

xsabarnye nak kahwin.. maybe da cukup berat ape yg ditanggung sebelum ni.. sampai aku pk camni.. teruk betol aku ni... mmg tersgt kecewa ngan diri sendiri...

:> sorry xde niat nak burukkan sesape.. hanya luahan hati..

Friday, December 17, 2010

Perempuan bangun lambat!!

sakit jiwa aku bile melihat perempuan bangun lambat + menyusahkan org.. ni bukan kes dengki ok.. tapi rase mcm nak sekeh2 jer.. aku xkisah kalau ko berada kat hostel ke rumah sewa ke ape ke.. asalkan jgn rumah sendiri or rumah keluarga org len... pantang btol...

kisah dlm rumah aku sendiri..
aku bangun dlm kol 7.30 kalau cuti (bendera merah) terus buat keje rumah...
adik2 aku plak.. umur 15 -17 tahun perempuan.. bangun kol 11 pagi - 1 tgh hari..
ade ke patot???

samela dengan kawan adek aku gak.. bangun lewat.. eeee xmalu btol.. dok rumah org bangun lewat... eee... bukan aku nak suruh buat keje ke ape.. at least bangun awal la.. tunjukkan attitude yg bagus... mmg aku tau lambat lagi nak kahwin.. tapi bangun awal.. senang aku or tuan rumah nak mengemas..

aku pun xpaham... kalau xsihat adela exception.. yela perempuan kadang2 period pain la.. demam la mcm2 lagi... tapi xkan la setiap hari ko period pain kot... agak2 la weh... sampai ayah aku terpaksa jerit kejutkan adik2 aku yg perempuan ni.. ee..

dahla bangun lambat.. pemalas.. xbuat ape2 keje pun.. memasak aku.. mengemas aku.. basuh baju aku... kalau belajar xpe gak.. ni dok terperap kat bilik.. dengar lagu keluar mkan tgk tv tu jela kejenyer.. membesarkan bon***

ee... geram..

Wednesday, December 15, 2010

Just the way you are

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell her every day

Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you're searching for
Then just stay the same

So don't even bother asking
If you look okay
You know I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

The way you are
The way you are
Girl you're amazing
Just the way you are

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Monday, December 13, 2010

salam yg xperlu jawab...

mesti ade diantara kita yg xtau.. ade salam yg xperlu kita jawab... maksudnye xwajib.. yg ni aku just nak share kat korang semua.. kalau salah sila btolkan... ni ustaz yg btau...

pertama..
salam dalam solat... yela.. rukun solat yg ke 12 tu memberi salam.. so jgn plak kite pandai2 nak jawab... mau batal solat kite.. tok imam bagi salam korang plak jawab.. dah.. kan da susah.. org sebelah bagi salam korang jawab lagi.. kan susah..

kedua...
salam yang diberi oleh orang kafir atau non-muslim..
kat mesia ni masih ade muke melayu macam cina or india or vice versa.. kalau sabah and sarawak pun same.. so kalau meragukan... jgn jawab salam.. kate ustaz.. aku tolong sampaikan jer...

ketiga...
salam yg diberi dengan niat main2..
ini pompuan selalu kene.. org yg buat tu berdosa... padan muke.. main2 lagi...
ahha.. korang dok jalan kaki tetibe lelaki dok fewwit2x.. pastu lelaki kate assalamualaikum.. xjawab dosa.. xyah la jawab... kata ustaz.. sebab lelaki tersebut main2 kan salam...

keempat...
salam yang lambat diberi...
contoh paling senang.. org bagi speech/ ucapan .. besenye dia akan kate..

" yg berusaha blaa. bla.. bla... yg xberbahagia.. yg dihormati... bla bla bla... assalamualaikum wbt.. "

kes macam ni pun ustaz kate xwajib dijawab.. xperlu.. sebab salam itu patut didahulukan..

lagi satu contoh...

" Bismillahirrahmanirrahim.. assalamualaikum wbt... "
yg ini pun ustaz kate xperlu jawab.. sebab salam da terlambat...

ahha... so.. lepas ni nak bagi speech bagi salam awal2 yer..

yg ini selingan..
kalau pg rumah org... bagi salam 3 kali jer.. jgn pulok g gegar pagar rumah dia... lepas 3 kali..
paham2 sendiri la ek.. bla la.. ape lagi...

macam banyak je ilmu yg nak dikongsi... tapi almaklumlah... den bukan ustaz/ustazah..

so just share ilmu yg baru dpt..
mudah-mudahan hidup kita semua diberkati Allah swt..

p/s: sharing is caring

yg baik dtg dari Allah.. yg buruk dtg dari saya... kalau ade salah.. tolong btolkan..

Sunday, December 12, 2010

Expectations

ape yg dimaksudkan dengan expectations... bagi aku la.. expectation ni mcm jangkaan...

perkataan ni selalu je kat kepala otak sume org same ade sedar atau x.. tapi yg paling aku xsuke bile ape yg aku nak xmencapai expectations.. owhh Such a waste...

mcm aku wat master.. expectations aku dlm seminggu aku da siap scientific letter.. balik rumah jer.. da macam suri rumah tangga.. iza itu ini... xsempat nak buat semua tu..

kalau di luar jangkaan...
mcm aku xsangka pun yg minggu ni aku nak g kursus kahwin.. tup tup jadi jer..
hope kahwin nanti pun senang je mcm ni...

kursus kahwin yg aku pg pun meet expectations aku... muakaka...

expactation aku utk experiment master ni.. harap2 pokok2 kat UPM tu sihat2 belaka sebelum aku bagi pathogens... xsabar rasenyer nak dpt result.. lepas ni bley wat writing giler2... bengkak kepala... hahaha.

neway.. alhamdulillah syukur... kebanyakannye meet expectations aku..
so lepas ni nak g cari baju kahwin.. tempah tarikh utk kadi.. ujian HIV cari barang hantaran dan goodies... yeah... kad kahwin.. aik byk lagi kan.. cincin nikah pun lum beli lagi..

xpe masih ok lagi kot... nanti g cari la..

last but not least...
to my fiancee... happy birthday to u...

Wednesday, November 17, 2010

EID ADHA

Selamat hari ghaye korban...
kali ni aku xg solat sunat aidil adha...
bosan gak dok rumah...
pagi raye kali ni makan bihun goreng je..
lepas dpt daging baru la masak sup ke ape ke..
tapi aku nak kuar jap..
insya'allah nak melawat org...

kali ni beraya.. mirul xe lagi.. agak lain.. tapi da bese...
kalau aku kahwin.. adik aku laki xde.. mmg terkilan skit la..

cerita bab kahwin ni..
mmg rase nak cepat..
tp xde mase yg sesuai..

aku pun kurang paham bile ayah nak macam ni..
mak nak macam tu.. pening..
susah nak puaskan hati kedua2 ibu bapa aku ni..

kalau aku.. aku peduli ape aku anak sulung ke ape..
yg penting.. aku nak simple.. janji ade kenduri...
kasi org dtg makan..
bende2 lain xperlu...
xteringin pun...

kadang2 memerlukan jugak idea2 dari org yg dah berkahwin..
yg agak baru kahwin la..
bukannye sepuluh tahun dulu...
yela budget2 ni..
nak ngira.. ntah berapa kali kire...

bab master aku plak.. takat ni alhamdulillah..
da mula jalan balik...
experiment insya'allah akan dijalankan dlm bulan 12 ni...

so aku harap semuanya berjalan lancar
dan diberkati Allah...

k... tu je..

Thursday, November 11, 2010

Tanpa dendam dihati

Lautan Yang Berapi
Daratan Yang Berduri
Bagiku Bukan Musibah
Malahan Hikmah Berharga

Katalah Apa Saja
Yang Jelik Penuh Dusta
Kau Bebas Warnai Diriku
Di Minda Yang Kelabu

Siapa Diri Ini
Tuhan Yang Memahami
Amarah Dan Kecewa
Hanyalah Bara Membakar Jiwa

Sungguh Pun Ku Terkilan
Terguris Perasaan
Ku Pilih Berdiam Diri
Tanpa Dendam Dihati

Wednesday, November 10, 2010

kecil hati

patutkah aku berkecil hati??

kenapa bende2 mcm ni selalu berlaku kat aku...
patutnye korang paham aku.. aku pun paham korang...
ape la lagi masalahnye..

xlarat aku nak tgk kate2 penuh dengan kepura2puraan...
xlarat aku nak dengar dolak dalik korang..

penat la..
selama ni korang anggap aku ni batu ke..
selalu menjaga hati korang... walhal
aku ditempat terakhir buat korang...

mmg aku ni suke gurau..
nampak aku suke berterus terang..
kalau aku berterus terang pun...
korang masih bley brgelak ketawa...

menyampah...
xperlu la nak berbuat baik ngan aku lagi...
xpernah aku berkira ngan korang..
tapi korang berkira2 utk aku...

telah lama aku simpan.. dan ini pengakhirannye..
xmungkin aku berkongsi ape2 pun dengan korang..
korang da cukup happy dengan life korang tanpa aku..
aku cukup sedar...

well aku doakan korang bahagia dan berjaya..
aku xnak amik tahu lagi pasal korang

*the END*


Sunday, November 7, 2010

my engagement




alhamdulillah.. syukur.. selesai jugak akhirnye..
banyak gak dugaan.. so enchek akan usahakan lagi 50%

dalam manis ade pahitnye..
aku mcm da xpecaye ngan kate2 manis org...
menyampah...

majlis aku xde la speselnye..
mintak maafla kalau ade kesilapan dan kekurangan dlm majlis tu..
thanx pada yg hadir dan menyumbang...

thanx kat family aku terutamanya mama n baba..
tanpa my parents aku xberjaya nak buat semua ni...
syukur...

Thursday, October 28, 2010

GSDI12 World Conference

17-22 oktober 2010 aku pg singapore... pg conference sambil jalan2..
aku xde bende nak citer sgt sebab aku xrase best pun...

aku g join conference yang aku xberapa nak paham sgt..
but anyway i got new knowledge

pendapat aku tentang singapore??
singapore setakat ni ok la..
cume melayu kat situ seolah2 xde indentiti.. banyak percampuran..
selain tu jugak...
susah nak cari tempat solat... tertekan giler..

what else??
toilet... susauh giler nak buang air... paling tension kalau period...

ape yg best kat situ?? xkan xde yg best??
ade gak... mcm sistem transit aliran ringan yg teratur..
bandar yg best... pemandangan terbaik...
walaupun negara kecil.. tapi mampu adakan semuanya..
contohnyer:
pulau sentosa..
merlion
marina bay
dan lain2...

yg len2.. aku malas nak pk..



Wednesday, October 13, 2010

wedding.. open house..


hari pernikahan shiqin dan hafis...


hari pertunangan yana..


open house rumah cila..


beraya ala2x reunion kawan2 sepermainan


raye.. open house umah cila ala2x reunion SGS


ni kire compilation la utk bulan syawal and wedding2 yang ade.. aku da agak malas untuk update hari2.. sebab mcm same jer..

bulan 9 and bulan 10 aku agak bz utk menyelesaikan isu2 dewasa ni.. muakaka.. ape lah isu2 tu kan.. rahsia la.. yg penting alhamdulillah hampir selesai.. muakaka..
kla.. ape2 pun thanx yg menjemput.. thanx yg follow..

Proton INSPIRA



saya bukan la peminat kereta.. tapi saje je nak letak gambar ni..
terus terang saya tak suke wajah hadapan lancer.. tapi suke wajah belakang lancer..
before buy.. think first.. banyak duit xpela.. boleh beli.. tak banyak duit.. jgn terus beli..
pastikan kualiti yg terbaik.. sebab de dengar citer yg xberapa nak best..
as i said earlier.. aku bukan peminat kereta .. just nak share the info.. :)

p/s: jgn marah tau kepada peminat lancer.. lagi satu.. ni la waja lancer name nye proton inspira

Saturday, October 9, 2010

lame x ngedate..

aha.. last khamis i dan enchek kucintai~~ pergi berdiskusi di kedai makan ntah ape name...
tapi sebelum tu den nak story pasal nasib malang berbau tanpa disedari... cerita nye agak scary.. sebelum i kuar rumah.. btau kat baba nak jalan2.. pastu i trus je cari kunci rumah.. susah gak nak jumpe.. pastu buka kunci baba ade kate something tapi aku xdengar..

aku pun keluar.. jalan2 da sampai kat traffic light.. xsemena2 ade satu lori buat u turn bongok.. lori tu dah melanggar satu lopak air.. dengan nasib xbaik.. percikan air aku jugak yg kene.. sebab aku tgh jalan kat tepi tu.. pastu dengan perasaan geram plus nak ketawa.. aku kol baba.. minta die jemput n aku nak tukar seluar.. damn~~ pastu baba pun cakap tadi DIA kate jgn keluar... DIA tu sape?? haaa... scary tu... minta maap la.. aku mmg xperasan langsung... da nasib xbaik.. nak wat camne...

seterusnye i pergi ngedate.. ish3x.. bising gak baba.. katenye darah manis.. huhu.. selama ni kuar sebab ade hal tertentu.. kali ni betol2 spend time ngan enchek.. i hepi la.. ngehehehe... lame x berperangai remaja... thanx enchek kerana mengembalikan wajah remaja ku.. (aish tetibe plakkan..) ape yg penting kerjasama... wawawawa :)

dalam perbincangan diskusi meeting and dating banyak gak perkara2 yg dititikberatkan.. plan mase hadapan.. al maklumlah... i di johor.. die di KL bincang through phone xbesh... anyway... hope what we plan can be true... amin...

p/s:berdebar hati ni.. rase nak ehem2.. muakakaka... (",)

nilai2 moral: jgn dating.. darah tgh manis yer.. kepada yg seangkatan dengan i..

Monday, September 27, 2010

sekitar konvo raya dan KAF5

sekarang ni adalah minggu konvokesyen yg ke berape ek?? ntah. aku pun xtau.. okies.. kat sini nak ucapkan tahniah kat member2.. funny.. pulloh..nazrul.. paley sy xtau la.. kerana grad.. xlupa jugak kat yazif and fandy.. dAN juga kawan2 yg len.. tahniah skali lagi..

seterusnye saya nak menceritakan ttg pesta konvo kali ni.. kali ni bagi saya gerainye2 ok.. banyak sgt baju seperti bese... tapi variety tu ade.. bagus peniaga.. yg xbestnyer.. program2 sekitar pesta konvo xde yg best dan xmenarik.. harap diperbaiki lagi utk akan datang.. saya tau ygpesta konvo kali ni agak banyak duit.. disebabkan ade gerak usahawan tani.. ok..

yang best plak pade weekend baru2 ni.. capeq and funny dtg UTM... thanx kawan2 kerana sudi dtg ke UTM.. mmg seronok.. tapi maaflah kalau saya ni lompong2.. yela.. pack dgn aktiviti..selain itu..sheilla pun join sekaki gak.. bertambah meriah la bilik saya.. kalau x.. senyap jer..

cerita lain plak pasal KAF 5.. agak kecewa sedikit dgn management kursus... banyak yg perlu dipelajari.. tanya senior dulu.. minta pendapat.. kalau senior bagi teguran.. pk baik2.. bukan ditolak dan marah balik senior.. xbaik tau.. pendek kate.. kalau la ade mase.. dan peluang.. habislah kene tembak dengan akak.. k.. rasenye.. cukuplah..

hope dpt la bertemu lagi dengan kawan2.. semua...
yg baik itu dari Allah.. yg buruk dari kelemahan saya...
thanx again..

Monday, September 20, 2010

part 1 selesai...

Setelah 7 tahun mengenali enchek.. akhirnye enchek berjaya kotakan janjinye yg 25%.. alhamdulillah... 25% lagi insya'allah bulan 11.. balance 50% tahun depan.. semoga Allah mempermudahkan segalan urusan2 utk membina masjid ni...

ape yang aku boleh kate.. aku hepi dan bersyukur kerana masih bersama dengan enchek.. enchek mmg terbaik... enchek berjaya!! yeye...

enchek... ade lagi dugaan sebelum dapat 100%.. harap enchek cekal hadapinyer... setiap hari same2 lah kite doa ek..
\\(-.-)//






dia milikku...

Yovie and Nuno - Dia Milikku

Semula ku tak tahu
Engkau juga kan ingin memilikinya
Bukankah ku lebih dulu
Bila engkau temanku
Sebaiknya tak mengganggu

Reff I :

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Pergilah kamu
Jangan kau ganggu
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda cinta
Janganlah kamu banyak bermimpi...ohh
Dia Untuk aku

Bukankah belum pasti
Kamu juga kan jadi
Dengan dirinya

Dia yang menentukan
Apa yang kan terjadi
Tak usah mengaturku


Reff II :

Dia untukku
Bukan untukmu
Dia milikku
Bukan milikmu
Lihatlah nanti
Lihatlah saja
Biarkan aku
Mendekatinya

Kamu
Tak akan mungkin
Mendapatkannya
Karena dia
Berikan aku
Pertanda juga
Janganlah kamu banyak bermimpi oohh

Kusarankan engkau mundur saja...ooo

Thursday, September 9, 2010

persiapan menyambut hari raye..

aku da bersiap ke??
hehehe ntah ler.. ala kadar jer..
yang paling penting aku da buat ape yg selalu aku buat..
mcm pasang langsir.. cat pagar.. cuci rumah.. okies...
cantik pagar rumah.. same kaler ngan kete...

aku tak beli lagi tudung utk digayakan bersama baju raye.. nak men sebat xbley.. so xtau la nak pg beli bile... hari ni plak last puasa... tahun ni paling banyak aku berpuasa kat rumah... skit kat UTM... berpuas hati sebab ade mase gak berbuka dengan enchek...

ape yg beshnye raye kali ni hari jadi aku.. (bukan nak mintak hadiah) aha.. mmg kurang la wishes.. sebabnye org sibuk beraya... neway.. aku mmg teringat la mase zaman belajar and kerja kat UTM last time.. sampai 3 kali sambut bufday... xkan kulupa.. dan sebelum2 tu.. thanx kat hamba Allah yg selalu buat surprise party.. no wonder aku mimpi dia lately..

tukar cerita... alhamdulillah... aku pasti merindui ramadhan.. semoga aku dapat berjumpa ramadhan lagi utk di masa akan datang...

Friday, September 3, 2010

yeye.. nak balik cuti raye...

hari ni aku akan bergerak pulang ke Rawang... wahh xsabar2nyer... mcm2 nak buat.. kononnye nak mengecat.. haa... tadi adik aku kol.. die kate xbalik raye... rase lain gak die xde... aku masih ingat lagi mase aku marah.. aku xnak balik rumah.. tapi skang.. nak sgt balik...
kali ni.. insya'allah ia adalah hari raye yg bermakna buat aku.. harap2 sumenye dalam plan dan mengikut plan..

baju raye utk diri sendiri dah ade... cume baju kasual je la xde.. xpe.. xpenting... huh.. yg penting aku nak berubah... matang skit kan.. sori yer adik2.. tahun ni xde duit raye... kakak xkeje... hahaha.. jadi student balik.. mane la adik duit banyak2... hahaha... kla.. chow..sin chi

Thursday, September 2, 2010

belok la sket...

belok la sket..... apa pasai straight jer.. xreti btol.. ni bukan nak marah.. tapi nak meluahkan ape yg terbuku di hati... (mcm ape je).. kisah kali ni ialah.. ade dua department dlm satu ipta ni kan.. malas nak sebut.. satu tingkat satu.. satu lagi tingkat dua.. tapi jauh la dari main kampus.. gua bukan ape.. xpaham sungguh.. hanya kerana satu surat xsame dengan pelajar lain.. aku terpaksa berulang alik utk setelkan masalah ni.. ade ke patut?? xpatut... sebenarnye prosesnye senang aje.. tapi saje nak susahkan org yg tersedia susah macam aku...

skang ni sume dah di ujung jari je.. pe susah??? aish... aku pg hari ni kate esok.. aku datang besok kate lusa.. kalau datang lusa nanti kate datang tulat.. gitu ke?? ish3x.. xelok tau.. baik xyah dtg jer..dua2 department ni bukannye jauh sgt.. naik tangga satu tingkat je.. minta department tu printkan surat yg same dengan org len abih cerita... pe susah.. bulan2 pose ni buatlah amal ibadat skit... kalau ye pun proses jela dulu.. da terang2 aku student.. ade kad matrik.. sume ade... ape yg ko xcaye lagi... xkan la senang2 aku dpt tandatgn ketua projek dan sume tu.. bongek...

bile aku dtg tadi naseb baik la tetibe pegawai ade.. kalau x.. taun depan la jawabnyer.. xsampai lima minit surat tu da siap... haaa... kan senang... kenapa nak susahkan keje?? nak print2 esok... nak tunggu org buat komplen kat pihak atasan baru nak gerak?? hampeh!!..

orang bayar gaji.. buat keje la.. bukan makan gaji bute tau.. xelok.. sia2 idup.. kalau mase awal2 sem tu aku tak kesah sgt.. paham sebab ramai student.. ni.. da dua bulan da.. hurmm... siku sekor2 nanti..

sikap2 mcm ni perlu la kita ubah...korang ni nasib je tak rase keje swasta.. kalau keje swasta korang mcm ni.. p campak dlm lombong jela.. jgn asik straight je.. xberkembang otak.. cube la belok skit.. think out of box..

selamat hari raye maaf zahir batin * tetibe.. xkire la.. awal lagi..*

hehehe peace jgn marah2...

Monday, August 30, 2010

isu sensitif

semalam aku pulang ke JB menaiki bas.. mase baru nek bas ni.. ade lah sorang mamat ni.. die ni dari indonesia... baik gak org nyer.. tanya kat aku.. student UTM ke.. aku pun iyekan... da mmg btol pun kan.. die tanya balik macam mane.. aku kate nek teksi.. ok la.. sepanjang perjalanan dari KL ke melaka aku tido xsedarkan diri.. disebelah aku ade amoi yang bley tahan la.. tapi xcantik sgt...

citer sebenarnye ialah kisah org xhormat org...

puasa la plakkan.. amoi ni bley plak makan2 dari KL sampai JB.. aku xkisah la kalau die makan tu sekejap2.. ni asyik la makan.. mcm nak duga aku jer... xterliur pun.. tapi atleast respect la...

sesampainye di sri putri.. aku pun naik satu teksi ngan budak indonesia ni... tak semena.. pakcik teksi ni leh berborak2 ngan kitorang... aku tak kisah pun kalau berborak pasal tanya dari mane.. tahun berapa dan sebagainye.. tapi tidak.. pakcik teksi ni bertanyakan pasal isu sensitif.. telah budak tu katakan.. saya ni student... xnak campur pasal bende2 tu.. amik tau je dah...

isu2 sensitif tidak perlu lah disentuh kerana ia boleh mendatangkan kemarahan org.. aku sendiri pun xselesa bile pakcik teksi tu berborak mcm tu.. bukan aku nak menyebelahkan budak tu.. tapi pk la.. ayat yg digunakan.. seolah2 menghina dia.. (mmg menghina pun)

itu je la ketidak puasan hati ni...

Tuesday, August 24, 2010

semasin garam semanis gula

setelah sekian lame aku berada di UTM ni... macam2 yg aku teringat... rugi2... mase belajar dulu xcari seramai mane kawan selagi mampu... wakaka tapi alhamdulillah.. yang ade ni adalah yg terbaik... terima kasih kat aina and the gang.. menemani akak yg garang ni kan...

perasaan buat master dengan degree sangat2 lain...mase degree.. mmg stick to each other.. sebab ade kelas... yang ni master... mmg sendiri2.. xpe2.. belajar hidup berdikari...

ade gak kenangan2 yang best2 dan ade gak kenangan pahit yg terpaksa aku hadapi setiap hari... mcm fandy gak.. (kite serupe... walaupun masalah berbeza...) neways bende da lepas...

aku pun xla segila macam dulu... dulu mmg xmatured... asyik la nak kuar.. ni ok la... maybe sebab pernah bekerja kot.. mmg terbaik la KL dr JB... aku ade gak nak amik lesen kete.. tapi tak terambil lagi ni... yela ade je aktiviti pada hujung minggu... so tunda..ntah bile la...

ramai gak yg xtau hal sebenar yg berlaku antara aku dan die.. masih lagi bertanyakan tentang die dan berceritakan tentang die.. aku xkisah.. tapi aku xsuke dituduh bukan2 lagi seperti dulu dari mulut die.. setakat ni mmg aku terselamat kerana xlagi terserempak...kalau x.. xtau la mcm mane..

alhamdulillah aku bersyukur kerana enchek sentiasa memberi sokongan terhadap aku.. walaupun aku jauh dimata nyer.. lepas raye ni aku akan lebih bz dari biasa.. mcm2 bende nak buat...

rase mcm nak tido... tapi takut terlajak... hari ni nak g KL ngan Dr Ali...
semoga perjalanan kami selamat~~ ngehehe cherio :P

Sunday, August 22, 2010

static Heart~~

Ini alkisah seorang wanita yg telah kukenali dari seseorang
raut wajahnye yang agak comel dan cantik... lebih cantik dari aku..
tapi sleknyer.. bende lain plak xcantik...

wahai si gadis... i ni bukan sehari dua kenal dia... da hampir 7tahun.. yes!! bukan nak berlagak.. tapi dia mmg orgnye mcm tu... (aish pe plak terbelit2 lidah ni) ok... i nak kate dia xhensem... xpun.. but dia m'punyai gaya tarikan yg tersndiri...

dia kan da sound u guys awal2... jgn terjatuh cinta plak dengan dia.. niatnye hanya berkawan dan xlebih dari itu tau... (mcm poyo tp kenyataan) i sendiri pun tak tau rempah apa dia pakai... (alagappas kowt~~) ok nyah...

berbalik pada cerita yg asal.. ape2 pun u nak ckp.. it will not make our hearts moves and does not make our foot step back even for inch..

yang da lepas u dah la... jgn la pk2 sgt... sebagai sepatutnye nak raye ni... maafkanlah sesama insan... tentu hati senang.. k...

sudah2... penat sungguh berbicara skema mcm ni...

Sunday, August 15, 2010

ayam Golek + Pizza Hut

pizza hut pizza hut ayam golek pizza hut...
nyum nyum~~~ sedap tu... hari ni gua berbuka dengan enchek di pantai dalam.. area2 kerinchi ler... tempat nya mmg padat beb.. kitorang park kereta.. bapak la jauh nyer... da makan tu leh lapar balik la.. tapi xkisahla.. kerana gua amat2lah berpuas hati dengan ayam golek nara ni... seekor ayam golek RM18.. mmg sedap.. gerenti terbaik dan lebih baik dari... kenny rogers..

Semalam wa berbuka dengan adik2 + enchek + zarisya... terbaik jugak order 6 org yg makan 5 org... aku da macam mak... belikan baju utk adik2 aku n ape yg dorang nak... yang penting aku happy melihat org di sekeliling happy

anyway.. baru ade umphh nak start literature review...
owh... master mmg besh!!! (Kene kuatkan diri dan betulakn mind set supaya aku bley buat!!!)

Friday, August 13, 2010

i mish home and everything

nak balik..
nak balik...
rindu kat iffah... rindu kat auni... rindu enchek faiz...
wahhh...

rindu kat parents...

Thursday, August 12, 2010

salam ramadhan...

masih belum terlewat utk gua ucapkan selamat menyambut ramadhan...
ramadhan yg gua idamkan ialah... menyambut ramdhan di UTM skudai...
pelikkan.. org nak puasa kat rumah ke ape ke.. tapi gua beza ngan org len...

alhamdulillah... masih diberikan kudrat dan semangat dan dipanjangkan umur utk merasai ramadhan...

bercerita tentang peristiwa2 yg telah berlaku...
kesempatan ini gua nak memberikan setinggi2 penghargaan kerana bebudak remote sensing telah menjemput gua menjadi salah sorang panel utk talk pada kem RS yg lepas... walaupun gua rase gua takde pengalaman sgt... thanx la kerana sudi menjemput... credit to 4th year SGS 2010 :P

perjumpaan KarISMA...
haritu.. dengan xsengajanya aku telah menghadiri perjumpaan karisma..
anyway just nak menasihati adik2 kesayangan gua...
akak bukan nak marah2 tau... akak sayang adik2 ni... that's why la kene bagi teguran skit...

credit to Azwa kerana memberikan dua set pen yg akak sukakan...
i'll keep it!!
hehehe:)

bercerita tentang master.. alhamdulillah... stakat ni dengan Izin ALLAH.. masih berjalan seperti yg dirancang :)

di kesempatan ini juga... gua ingin melahirkan rase tahniah pada sepupu gua.. wahhh nak tunang da ek.. ni yg buat iza jeles... takpe2 hope jodoh yana berkekalan sampai akhir hayat... :)

"ku mengharapkan ramadhan kali ini penuh makna.. agar dapat kelalui dengan sempurna"

p/s:suddenly mish my famili so much...

Monday, August 2, 2010

leaving scope behind meet UTM once again..

30th of july 2010 was my last day at scope.. sgt2 sedih.. pahamla mcm mane resenye tinggalkan sesuatu tempat yg kite agak biasa.. ni la tempat keje yg agak lame aku ade kat situ.. byk yg telah dipelajari.. byk kawan.. mmg tak bley lupe la... user... support..wahh.... rindu semuanya...

now da ader kat utm.. so kene teruskan perjuangan as student.. bersyukur kerana masih diberikan peluang utk menjadi seorang student sekali lagi...

Wednesday, July 28, 2010

bla bla bla... tet #^$&^$*(%

aku senang marah??
haa... ni mmg aku la.. senang marah senang bertukar perasaan... mcm2 la... anyway.. setakat dah agak pandai mengawal... tapi ade satu kisah...

sedang aku menjalankan tugas aku.. ade org ni tak paham bahasa.. al maklumlah org singapore... kalau dorang tengking2 aku bukan2.. berlagak.. budget pandai... bile aku menekan kan suara aku... dia kate aku marah... user lain tak macam tu pun... singapore je kecoh...

no wonder chennai kalau nampak kol dari singapore xnk angkat... wakaka... kalau la aku diberi pilihan mcm tu aku pun xnk angkat... ade kisah len gak dimana seorang staff ni.. die budak baru.. berdasarkan staff no die... die xberapa paham.. ntah ape yg die btau manager die... manager die sembur kat aku... mase gua terbakar beb... tapi relax...gaduh $^%%&%^*& bla bla bla.. tup tup... anak buah die yg salah... tak puas hati btol aku... aish.. ni suda lebey.... last2.. problem solved..

another story plak...aku difahamkan utk dapatkan access right ni besela... kene raise request.. ade la makhluk ni xnk raise... berkeras xnk.. die panggil la manager die.. pun cam bangang gak berkeras xnk... aiks.. sume nak panggil manager ke... mentang2 aku nak benti keje dah.. sume pakat nak ngamuk panggil manager ke... siot jer... tapi xpe... die kene sekufu la.. so naseb bek manager aku yg jawabkan... tapi at least aku da belajar nak lawan ckp org gile...

berdasarkan analisis yg gua buat sendiri... dalam satu hari kalau xkene marah ngan org singapore mmg xsah.... xde manner... berlagak.. mcm kat dunia ni... ade masalh die jer... lagi satu.. mane2 org malaysia ke thailand ke filipina ke... kalau da keje kat SG atau support utk singapore samela perangainye.. berlagak... pemikiran same jer...

perkara ni membuatkan gua xhingin nak ke singapore.. harapkan negara je canggih.. pemikiran huh.. xmcm org asia.. ntah dtg dari planet mane la... aku suke jepun... jepun mmg besh!! hormat org.. org asia patutnye tgk jepun.. mcm mane jepun punye pemikiran dan adab2 mereka dengan org lain...

kla... cukup la tu nak luahkan perasaan...
*tinggal 2 hari lagi bekerja kat sini...

Sunday, July 25, 2010

x boleh bersabar lagi...

terasa sesak nafas ketika marah... terasa bagai dicekik dan ditoreh je hati ni... tapi semua ni xkn berlaku kalau org yg paling hampir dgn aku memahami aku... kejadian mcm ni berlaku menyebabkan aku rase.. aku xnk dok rumah lagi... everything is annoying me... supposedly my home should be like a place that i should be warm, comfortable... but then what i feel is both of them treat me like i am adopted children...

really hate damn much...

kenapa dari aku kecik sampai kebesar aku terpaksa menelan pahit.. dan terlampau pahit.. pedih dan terlampau pedih... kesengsaraan yg teramat... kenapa jadi mcm ni... perlu ke aku dibeza2kan seperti ni...

ape salah aku dan dia... dia bekorban utk aku... bukan aku yg meminta aku sakit mcm ni... ingat aku nak ke diri ni sakit macam ni.. nak keje susah ape susah.. menyusahkan org... ade org jaga anak ko mcm ni da cukup baik la... mak dia pun tak pernah kata kat ank die mcm tu.. inikan ko.. org luar.. perlu ke??

skang ni aku da 24... bukan nak kate aku ni besar sgt... tapi aku masih perlukan kedua2nya... tapi bile korang rumitkan keadaan... aku da makin benci... xnk lagi berdekatan... xnk lagi korang sakitkan hati die... org yg ko ckp bukan2 tula yg menjaga aku.. sewaktu aku sakit.. hanyaa dia je yg bley terima aku yg kekurangan... sedangkan aku yg mempunyai pertalian darah dgn korang.. korang tak suka dengan aku.. tak boleh terima keadaan aku... merungut sebab aku sakit... ntah ape la dorang ni...

lepas ni... aku xkn lagi berbaik2... aku sekadar bertanya khabar dan aku nak berjauhan.. xnk lagi dekat... di mata dorang aku la yg paling teruk...

aku harapkan dia tak mudah berputus asa terhadap aku selepas apa yg terjadi...
walau ape pun dialah yg terbaik... terima kasih kerana memahami

Saturday, July 24, 2010

critical illness?? no la...

semenjak kebelakangan ni...
aku byk mengalami simptom2 sakit2 kritikal...
tapi just a simptom...

aku tak tau sama ade disebabkan kurang rehat atau demam...
badan xpanas... tapi batuk2 selsema..

yang paling aku xgemar bila kene sakit dada...
sakit giler... air mata je meleleh...
not only a pain.. coughing, flu, but also feel dizzy
fatigue, and lost appetite..
mana xnye... bau makanan je nk muntah...
makan sikit je.. pastu xabes...
wisau giler...

tapi makin lama da ok skit...
cuma bila nak jadi tu..
haaa.. mulala.. batuk2.. pening2
aiyark!!

tutup la citer xbest ni...
sebab seday memikirkan...
dengan hal org kat sekeliling aku...
ingat aku sakit main2 ke
siot jer...

dah malas nak jumpe Doktor..
da bosan makan ubat...
what i have to do is...
bertahan...
kuatkan semangat...
anyway i have to be strong bcoz i will live alone soon at JB..
hahaha...

terasa mcm nak berlari2~~~
*perlu ke??

Friday, July 23, 2010

aku adalah pelajar tahun satu

hehehe...
diam xdiam.. aku dah jadi pelajar semula...
happy giler... yela..malas nak keje.. dalam awal bulan aku pg mendaftar kan diri kat UTM.. and then sekalai lagi balik JB nak bayar yuran dan segala2nya lah... tapi masih takleh setel utk RMC..

skang ni aku masih keje lagi kat scope ni... ade lagi mase seminggu utk menghabiskan sisa2 kehidupan di scope.. bunyi mcm ape je... haa... aku da keje kat sini 9 bulan kot... lame tu... but cannot challenge member2 aku yg len. banyaknye dah lebih setahun...

berbalik pada cerita master aku ni...
aku akan buat tajuk yang sama mase aku jadi RA... tapi pengubahsuaian yg besar la... but insya'allah.. venue buat experiment still same... UPM la jawabnye... nak harapkan UTM... berjanggut la..

So target paling utama utk menghabiskan master dalam mase setahun.. terlebih satu sem tu kire okla.. tapi yg paling penting... i got big plan next year... hehehe.. :P berdebar2nye lah nak tunggu mase tu...

ape yg best skang ni adalah menjadi seorang student... mmg best... boleh belajar.. beraktiviti...
aku rindukan semua saat2 tu... next week aku akan berada di UTM nak berpuasa kat sana.. tu yg paling seronok :)

but i will miss someone badly....

=_=''

Sunday, July 4, 2010

perubahan

dah lame tak bercerita dgn perubahan...
perubahan yg kepada kebaikan adalah bagus..
tapi perubahan kepada keburukan mmg tak bagus...

teringat aku pada satu org ni...
katanya berubah... tak nak lagi buat perkara2 tu...
tapi still buat..
xpaham aku...
ape yang dia buat m'buatkn sume xsuke dan xselesa...
yela... bukannye ape.. da mcm mafia.. xmcm org melayu...
takut aku tgk...
pada mulanya aku mmg ade tanggapan xbaik kat dia...
selepas kenal sekejap aku rase mcm ok...
sekali amik kau...
mmg btol tanggapan aku dan kawan aku..
susah2...
*kat sini aku nak menyatakan aku pun bkn baik sgt pun..*

Sunday, June 27, 2010

Impossible

i remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did, i did
and you were strong and i was not
my illusion, my mistake
i was careless, i forgot
i did
and now when all is done
there is nothing to say
you have gone and so effortlessly
you have won
you can go ahead tell them

tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now
tell them i was happy
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hoped would be
impossible, impossible
impossible, impossible

falling out of love is hard
falling for betrayal is worst
broken trust and broken hearts
i know, i know
thinking all you need is there
building faith on love is worst
empty promises will wear
i know (i know)
and know when all is gone
there is nothing to say
and if you're done with embarrassing me
on your own you can go ahead tell them
[ Impossible mp3 on http://musicjuzz.blogspot.com ]

tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now
tell them i was happy
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hoped would be
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible

ooh impossible (yeah yeah)

i remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did

tell them all i know now
shout it from the roof top
write it on the sky love
all we had is gone now
tell them i was happy (i was happy)
and my heart is broken
all my scars are open
tell them what i hoped would be
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible
impossible, impossible

i remember years ago
someone told me i should take
caution when it comes to love
i did

Tuesday, June 22, 2010

English.. wasn't that bad

yeke..
aku ni bukan lah pandai sgt.. terutama english... even bahasa melayu pun tunggang langgang tapi dah keje mcm ni... bahasa utama mmg english... so nak xnak terpaksa... yang peliknye.. aku boleh berbahasa masa kat opis jer... tapi bile kat luar.. haram susah nak ckp.. pe hal la ek...

kalau kat rumah adik2 aku mintak ajar ke ape ke.. jam2 tu aku tak paham dan tak pandai langsung pasal english... mcm budak darjah satu...

tapi jgn la kene marah.. mesti english aku berterabur... yela.. tetibe je maki dalam bahasa english.. wak lu.. aku dalam hati da maki hamun gak

aku pelik gak dengan diri aku sendiri... nak berbahasa inggeris dengan kengkawan pun susah... maybe perasaan malu kot.. yela bukannye pandai sgt kan..
dengan ayah aku apatah lagi... mmg mcm haram... xkannye aku nak ckp english..
kenapa mcm tu ke?

mase blaja dulu pun mcm tongong gak english aku...
tapi yg paling penting aku xsuke english.. sampai bile2 pun.. dem u english...
wakaka...

teh krisantimum

pagi2 tekak aku dah memerlukan teh bunge ni...
ntah kenapa la rase nak muntah je since berbuka puasa semalam...
tekak aku belum dpt rase keenakan makanan sepenuhnye...

si gaban ni pagi2 dah ngutuk aku kat opis..
katenye pakai baju hijau dah mcm nak pg pasar..
pelik btol.. xngutuk aku sehari tak sah...

ade org kate air teh bunge ni dapat mengurangkan kepanasan dlm badan..
gua dah pernah test... mmg mujarab...
hilang ulser2 dlm mulut tau...

pagi2 jugak la nak buat aku mencarut...
aish... sistem slow response
da mcm cipan la...
kalau sehari tak lembab tak sah... sebelum user carut kat aku...
baik aku maki dulu... walaupun takde effect pun...
kahkahkah....

Saturday, June 19, 2010

50-50

update ke xnak??
update la walaupun cite tak best...

for the last few days.. aku byk menghabiskan masa dengan menahan sakit...
demam la katakan...
nak cite pe kat sini... aku da plan nak benti keje...
bising gak la bos...
tak kasi benti... almaklumlah kekurangan tenaga pakar
(pakar ke aku ni??? wekkks)
mase2 terluang byk dihabiskan bersama org tersayang
yela kejenye MC je kan...
kebetulan weekend tak keje...
aku sebenarnye 50-50...
xkeje mane nak cekau duit...
kalau belajar best.. tak payah pening2...
lagi pulak nak raya...
waa... yg paling penting.. aku xnk puasa kat opis
nak ganti pose pun susah.. lagi la nak puasa...
aa... xtau nak taip pe dah...

Sunday, June 13, 2010

Hey soul sister

Hey hey hey
Your lipstick stains
On the front lobe of my left side brains
I knew I wouldn't forget you And so I went and let you Blow my mind
Your sweet moonbean The smell of you in every single dream I dream
I knew when we collided You're the one I have decided Who's one of my kind

Hey soul sister, Ain't that Mister Mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair ya know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight

Hey hey hey
Just in time, I'm so glad you have a one track mind like me
You gave my life direction A game show "Love Connection," We can't deny
I'm so obsessed My heart is bound to beat right out my untrimmed chest
I believe in you, like a virgin, you're Madonna And I'm always gonna wanna blow your mind

Hey soul sister, Ain't that Mister Mister on the radio, stereo
The way you move ain't fair ya know
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight

The way you can cut a rug Watching you is the only drug I need So gangster,
I'm so thug You're the only one I'm dreaming of You see I can be myself now finally
In fact there's nothing I can't be I want the world to see you'll be with me

Hey soul sister, Ain't that Mister Mister on the radio, stereo The way you move ain't fair ya know Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight
Hey soul sister, I don't wanna miss a single thing you do tonight
Hey hey hey Tonight
Hey Hey Hey Tonight

plan oh plan..

plan itu plan ini... ntah jadi atau tak... gua peduli pe... asalkan gua ade plan... (gitu la plakkan..) mesti korang pelik... kate aku nak sambung master.. tapi tak sambung2 master lagi... pening gak kepala otak aku ni.. yela.. aku nak sambung sgt2... kalau tak aku akan terperap keje kat scope ni selama2nyer... ish3x.. xnak aku... no life...

aku nk sambung master sebab xnk lagi lari landasan... mcm rugi je belajar 4tahun remote sensing.. aleh2.. keje bidang lain... kirenye aku ni dah familiar bidang IT yang dahulunye agak buta IT.. cukup2 la tu... makin lama makin byk keje.. makin ramai yg buta IT.. agak2 la kalau nak keje kat bank... amikla org yg tau gune ms office ngan baik.. ini tak.. itu tak tau ini tak tau... sekeh2 kang...

sebenarnye keje kat sini tak susah sgt.. pg keje balik keje... tak bawak balik keje ke rumah.. sbb kejenye hanya di office.. tapi kepenatan jela.. aku tak kire.. papahal.. aku akan teruskan cita2 aku nak sambung master selagi aku tak dpt keje dlm bidang remote sensing..

recently aku tak rajin nak tgk blog mahupun berfesbuk... aku tersgtlah bz dan sgt2 penat..
ni pun tgh keje.. mcm ayam btol..org lain tgh sedap tido kot.. aku dok mengadap PC dan melayan karenah org... pastu dgn masalah family.. mak ayah aku yg marah sgt kat aku... hmm..

sakit btol jiwa ni.. rase nak kuar dari rumah... mcm2 yg aku pkkan.. mulela nak tukar plan... mcm2.. tolong.. mcm mane nak cari duit ni....

Friday, May 28, 2010

wesak day

bapak bosannye bekerja time org cuti..
memang takde mood...
mesti kene makan mcd delivery...
aku gerak dari rumah lebih kurang 7 pagi..
mengantok siot...
tapi apakan daya layankan jer...
pg gak kerja...

pagi2 sistem slow respond.. mcm taik la...
nak marah da mmg habbit system tu..
sistem baru bgn...
tension jer...

tapi yg baik nye hari ni... singapore cuti..
kalau dorang keje...
memang sakit hati nak ckp ngan hantu2 singe ni...

aku de story semalam...
teruk gak la..
ade satu bos ni bising kat aku..
user pun tgh marah
mane satu aku nak dgr..
yg aku bley kate cilakak punye user..
dlm hati dah mendidih..
nak je aku tengking dua2...

korang pk la..
kalau org mintak tolong sgt2 kat korang.. mesti korang tak sampai hati kan..
tolong la jugak.
pastu bile kite tolong.. die plak bley maki kite dan dlm mase yg same bos bodoh ni bising2..
mmg rase nk kene tampar ngan aku..
hantu btol...

lame gak aku xmarah ni..
so takyah la marah...

hari ni nak jumpe enchek tersayang...
lalalala~~
jumpe capeq......

Tuesday, May 25, 2010

majlis perkahwinan

nak kahwin.. ramai yg nak kahwin..
tapi ape persediaan. pengertiai.. ramai yg tak tau..
aku pun belum kahwin lagi..
tapi aku melihat org lain dan menjadikan iktibar..

ade la satu kes ni..
nak kahwin.. sebaya.. umur 2 tahun lebih muda dari aku..
pekerjaan tetap...
baru keje dah nak kahwin...
aish.. lemau je...
takde duit nak belanja kahwin...
mak nye yg pening nak cari duit...
udahla mak nye dah pening2 sampai ke saat majlis..
maknye sakit..
bertungkus lumus nak setelkan majlis..
aleh2 anaknye ni.. mintak duit salam keruk kat mak dia..
ade ke patut??

bercerita bab persediaan...
kewangan..
fizikal dan mental...
kes yg ini plak..
muke perempuan tu dah la tak lawa...
perangai pun tak lawa...
kesian kat mak mertua die...
nak dihalang... anak merana...
parents pun layankan aja...
perangai die... mak aih..
tergedik2... walaupun ko yg kahwin..
raja sehari tak pyh la over sgt...
geli jer...

lagi satu kes..
kahwin nak grand...
ini mmg tak bley bla...
aku paling tak suke mak andam.. dan pembuat pelamin tu...
cas mahal2.. padahal.. pelamin mcm koliang punye majlis...
make up pun nak buat muke org nampak lagi tua..
macam hantu...
so byr mahal2 konon2 nak nampak grand.. tapi hampeh...

the most important is makanan...
makanan ni... kalau da sedap... org takkan kutuk yg lain...
biarla yg len tu cam tak berapa nak perfect..
tapi makanan perghhh!! wallaa... sedap siot..
confirm org suke dan ngate yg bebaik2 jer...

cenderamata majlis perkahwinan...
zaman sekarang ni.. mcm2 dorang nak bagi..
kalau bley periuk belanga pun dorang nak bagi...
makanan dah satu hal.. cawan la pinggan la sudu garfu la..
labu sayung pun ade tau...
tapi kalau org kaya..
cenderamata die.. exclusive skit..

ape2 pun.. sebelum nak kahwin kene pk byk bende...
selamat melangkah alam perkahwinan ye buat kawan2 aku...
mcm abg fauzan.. abg afiq.. zaki.. earnie..faiza&walif.. along.. berlambak yg nak kahwin ni..
hmm layan...

Wednesday, May 19, 2010

kering~~

keringnyer kulit muke aku ni...
tak pakai krim pape pun since kene allergic..
lepas tu bibir tak payah kate la..
kering + bertukar warna..

baba tanya semalam.. nampak teruk allergik aku ni..
ko isap rokok ke??
hahaha.. aku ckp yer.. tu yg itam tu...

apo lagi den nak kato...
mcm2 la den buek.. tapi itu tak kene ni tak kene..

alamatnye kene pg jumpe Dr lagi la jawabnye..
malam ni kene pakai mask kot.. kasi lembab sikit kulit..
bile kulit kering.. gatalnyer... bile tak gatal menggelupas plak..
adeh...

any idea??
paling syiok skali kalau baru lepas mandi...
atau cuci muke..
perghhh die punye gatal.. tuhan saje yg tau...
kalau makan plak.. bibir gatal.. kalau slh makan satu muke macam udang bakar..

ish3... dugaan...
pagi2.. pegi keje.. bibir mesti kering giler+menggelupas.. pergh malu siot..
tunduk jer.. konon2 tido... ngehehe~~

3 minggu mcm ni.. tak bley jadi..
kene gak jumpe Doktor..

Monday, May 17, 2010

dizzy

Pening~~

lame gak aku tak rase pening..
maybe sebab keletihan kot..

aku rase aku kene buat buku log kesihatan..
ntah bile yg aku tak sakit...

Sunday, May 16, 2010

Ketika Cinta Bertasbih

Bertuturlah cinta
Mengucap satu nama
Seindah goresan sabdamu dalam kitabku
Cinta yang bertasbih
Mengutus Hati ini
Kusandarkan hidup dan matiku padamu

Bisikkan doaku
Dalam butiran tasbih
Kupanjatkan pintaku padamu Maha Cinta
Sudah di ubun-ubun cinta mengusik resah
Tak bisa kupaksa walau hatiku menjerit

Ketika Cinta bertasbih Nadiku berdenyut merdu
Kembang kempis dadaku merangkai butir cinta
Garis tangan tergambar tak bisa aku menentang
Sujud sukur padamu atas segala cinta

p/s: lagu ni enchek suka wee~~

terima kasih enchek~~

Semalam dengan bangganya... aku g dating ngan org tersayang~~ hehehe
lame gak tak date ngan die... bley kate awal la aku kuar ngan die... kami dua cam malu2 ngehehe

selepas aku bersarapan dengan enchek aizam~ die belanja aku breakfast woo di bangi~~ thank you2x.. then enchek tersayang menjemput aku utk berjalan2 di sekitar ibu kota... sebenarnye takde plan pun.. blur2 gak kitorang.. xtau nak pg mane... tapi aku mmg nak tgk wayang.. nak tgk iron man.. enchek dah tgk.. last2 tengok Ip Man... best la.. aku bagi double thumbs up! quite intresting..citer pasal kung fu.. mase sifu hung mati air mata aku meleleh la plak... siot aja...

selepas selesai kami menonton... kami pun melantak kat Arena.. makan nak tamak.. satu nasi ayam ade dua jenis perisa... ayam BBQ and roasted.. tapi takpela asalkan makan.. but the truth is... nasi ayam kat SOGO jauh lebih baik dari kat arena ni.. ngee~~

selepas makan kami ni xtau nak pg mane...
tetibe die kate..
awak tau nak pg PD??
dalam hati aku kate.. uishh jauhnyer~~ last2.. kitorang pg ke Sg besar.. kuala selangor.. bagan.. mak aih.. jauh tu jalan... kire mcm baru nak kenal org tersayang kampung die kat ne.. dulu sek mane..

yg paling penting.. aku dpt tgk sawah.. seronoknyer...
hehehe.. terima kasih sayang...

enchek bwk aku g pantai... weee~~ makan ais krim.. tapi sume pandang pelik..
satu sebab maybe kitorang mcm poyo kot... stail org KL btol... kahkahkah...

pastu da rase puas tgk laut.. kitorang pun blah la... nak balik ke KL semula.. pastu odw balik kitorang singgah makan.. order2 itu takde ini takde... rupe2nye.. kedai tu baru bukak 4 hari... ngehehe.. tapi sedap beb...

bile la..ade mase lagi nak kuar dengan die...
enchek sy syg sgt kat awk...
terima kasih sebab ade dgn saya...

jeng jeng jeng~~

Thursday, May 13, 2010

Perlu ke??

disini aku suke nak menyatakan..
aku tak suke membaca..
tapi aku suke menulis..
org tak nak baca takpe...
ade aku kisah???
ngehehe (nada2 berlagak)

tujuan aku menulis blog..
bukan sebab nak glamour~~
sebabnye cara penulisan aku ni pelik..
sebab ini seolah2 living diary..
utk aku bace waktu2 lapang nanti
kalau rase tak suke jgn baca..

kdg2 aku byk ngarut je dlm ni...
org len bubuh info2 yg bagus
tapi setiap org ade stail masing2..
kalau lu tak leh ikut.. lu blah je la..
hahaha

novel yg aku nak buat tu tak siap lagi..
bz sgt bekerja...
aku ade blog lagi satu pun tak pernah update...
hahaha

disini aku nk menyatakan..
perlu ke??
perlu ape??
amanda ni suke wat kecoh
isk3x
(monolog dalaman)

Wednesday, May 12, 2010

i'm the most happier girl at the moment

kuikuikui..
tajuk mcm poyo..
tapi itu lah hakikatnyer..

setelah 6 tahun kot aku kenal ngan die..
akhirnye aku tak lagi dihampakan..
makin bertambah syg la jawabnyer..

pelbagai rintangan yg aku hadapi..
dengan parents la.. dengan org ketiga..
sambil2 tu bercinta ngan org len la..
macam2

tapi selagi belum kahwin kite tak tau ape akan jadi..
tapi aku mmg sgt2 lah gembira..

by the way~~
aku harap kegembiraan aku berkekalan..
amin

Tuesday, May 11, 2010

~Jiwang Mode~

semenjak dua menjak..
aku rajin layan perasaan..
kdg2 best..
kdg2 xbest..

best bile ingatkan bende yg indah..
hahaha...
asyik layan lagu jiwang jer..
kepala pun da mantong..
lame kot tak ngedate yg btol2 date..
hehehe

sape nak date ngan aku..
jom..
bosan..

Monday, May 10, 2010

memang dia dlm hati ini...

dan memang dia..
tiada org lain selain dia...
dan dari dulu memang dia..
dia lah segala2nya..
dialah yg terawal dan terakhir dlm hidup aku..

kemana saja dia sentiasa disisi..
dlm ingatan...

allergik!!

mcm haram.. da berapa hari aku kene allergik
gatal jer kat sekeliling bibir..
bibir aku da mcm angelina jolie dah...
malu jer...

pastu plak makan belacan.. merah muke mcm udang kene bakar..
tolong la.. sampai bile la nak baik...
sakit jiwa dah...
bibir aku rase kasar sgt..
kulit tak menggelupas..
tapi rase ketat jer..

Saturday, May 8, 2010

Gagal Bahasa Melayu

ni aku jumpe kat satu forum ni... tak tau forum ape~~ sebab dlm bahasa mandarin but intresting..
enjoy~~





Menyampah pun ade...

semakin hari aku dah naik meluat dgn gelagat org2 lebih atas dari aku, kadang2 rase nak sepak je muke dorang... almaklumlah.. aku ni pun dah makin senior.. sume bende dah kene buat sendiri..

aku ni taklah pandai sgt~ walaupun almost 7 month working.. susah sgt ke nak jawab pertanyaan aku.. pastu buat muke.. macam tahi~~ seb baik ramai lagi senior lain yg baik2.. sabar mengajar aku.. skang aku da paham.. ko ajar aku macam aku ni sap sap sui ting** da pandai.. ckp plak laju2..
dem...

lagi satu masalah aku ni..
kalau aku tau bende tu nak cepat..
aku mudah gabra...

aku respect la kat some of my senior.. tak kedekut ilmu.. dah nak balik sanggup tunggu ajar aku sampai aku boleh buat.. yang same batch ngan aku sume baik2.. setakat ni takde masalah.. sume ok.. sume caring and help each other..

aku ni baru je lepas interview session di sebuah company yg agak ternama...
aku ni tak mintak pun keje kat situ.. da dorang suruh dtg aku dtg jela.. berat kot kaki aku nak pg situ.. al maklumlah.. no preparation... pg utk memalukan diri sendiri..
what i'm expecting is the company should be more professional than I am..
start with interview session (dlm hati aku kate.. mmg la aku tak dpt.. yg interview sume budak GIS.. aku budak remote).. kelakar nye they expecting me to be an operator..
if our lecturer in UTM know.. sure they will laugh to that company...
just specific to one software.. i believe that en nizam lagi hebat kot... baik hired die jer..
ya i know~~ it is good if we know.. but we not operator??

last but not least....
aku nak jumpe seseorang sgt2.. tapi dlm hati nak jumpe lagi satu??
uit mcm mane ni..

cheers~~
:)

aku wanita biasa

Aku ini wanita biasa

Bisa sakit luka karena cinta

Dingin sepi kerap menyapa

Air mata jatuh lukisan raga


Kadang ku kuat setegar karang

Kadang ku rapuh lemah liar merana


[chorus1]

Maafkan aku bila hasratku keliru

Sulut gairah jiwamu

Ku yang dosakan cinta kekasih


Maafkan aku bila hasratku keliru

Sulut gairah jiwamu

Ku yang dosakan cinta kekasih hatiku


Kekasih hatiku maafkan aku

Aku wanita biasa


Dingin sepi kerap menyapa

Air mata jatuh lukisan raga


Kadang ku kuat setegar karang

Kadang ku rapuh lemah liar merana


[chorus2]

Maafkan aku bila hasratku keliru

Sulut gairah jiwamu

Ku yang dosakan cinta kekasih


Maafkan aku bila hasratku keliru

Sulut gairah jiwamu

Ku yang dosakan cinta kekasih

Hatiku… maafkan aku..

hati yang kau sakiti

Rossa – Hati Yang Kau Sakiti


jangan pernah katakan bahwa

cintamu hanya untukku

karna kini kau telah membaginya


* maafkan bila memang kini

harus kutinggalkan dirimu

karna hatiku selalu kau lukai


** tak ada lagi yang bisa ku lakukan tanpamu

ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa


reff:

ku menangis membayangkan 

betapa kejamnya dirimu atas diriku

kau duakan cinta ini

kau pergi bersamanya


ku menangis melepaskan

kepergian dirimu dari sisi hidupku

harus slalu kau tahu

aku lah hati yang telah kau sakiti


repeat *, **

repeat reff


ku menangis

harus slalu kau tahu

aku lah hati yang telah kau sakiti



Lirik lagu Rossa – Hati Yang Kau Sakiti ini dipersembahkan oleh LirikLaguIndonesia.Net. Kunjungi DownloadLaguIndonesia.Net untuk download MP3 Rossa – Hati Yang Kau Sakiti.

Wednesday, May 5, 2010

~Still by angelina jolie~

kome sume tau x minyak wangi angelina jolie??

kisahnye...

hari ni aku pg ke HKL utk mendapatkan nasihat doktor dan rawatan selanjutnye..
telinga aku belum pekak yer... normal
dan maybe aku akan berjumpe pakar lain plak..
dari neurologi ke ENT ke mane ntah~

setelah hampir 4jam aku di hospital
bukan jumpe Dr 4 jam..
tunggu giliran 4 jam..

aku balik la...
bukan balik rumah
tapi menghalakan diri ke.. Maju Junction
niat di hati nak beli Iphone~~
tapi.. pk2 balik aku tak reti gune..
aku bukan minah gadget

then jalan2 beli coklat 5 kotak RM 11 (ade promotion)
Beli Jam kanak2 2 biji
then~~
tempat org jual minyak wangi...
aku ni dah lama tak bau minyak wangi JLo..
so pi la bukak nak bau
yg pertama tu aku sukak..
bukak JLo still tertumpah atas tangan aku..

dem...
wangi memang wangi~~
tapi bau pati melekat kt tgn..
patutnye aku makan MCD tu bau MCD..
tapi bau JLo plak...
da mcm koliang la plak...
basuh tgn gune sabun pun tak hilang bau die..

tension ade gak..
sampai skang melekat bau die~~
ayah aku kate ..
kalau minyak wangi mahal 3 hari pun xhilang bau..
adeh...
mcm da meresap dlm badan jer..

mcm mane ek??

Saturday, May 1, 2010

shopping mopping and mcm nak beli SOGO

pada 1 mei hari pekerja..
berpusu2 warga kota ke kompleks membeli belah utk menghabiskan duit..
termasuk lah aku dan 3 org rakanku...
ngehehee...
shopping ntah ape la~~ menghabiskan duit gaji

kat sini.. bukan aku nak menunjuk2 ape yg aku beli..
tapi aku nak cakap.. berbaloi2 shopping kat SOGO

sandal perempuan Bonia 50^
handbag sembonia 50^
baju kemeja pure career 70^
baju kemeja jenama lain 30^
minyak wangi Ralph by ralph lauren 50 hinggit jer~~

ape lagi??
semuanya murah2 aja dong~~
tapi bukan utk aku pun~~ utk mama dan baba
selamat hari ibu dan selamat hari jadi baba

gambar2 barang2 xperlu la tunjuk..
yg penting aku sgt bertuah pada hari itu..
utk menghabiskan duit2 yg ade
lalalala~~

Friday, April 30, 2010

the remedy... bukan remedy kat opis

Jason Mraz - The Remedy lyrics

I saw fireworks from the freeway
And behind closed eyes I cannot make them go away
'Cause you were born on the fourth of july, freedom ring
Now something on the surface it stings
I said something on the surface
Well it kind of makes me nervous
Who says that you deserve this
And what kind of god would serve this?
We will cure this dirty old disease
If you've got the poison I've got the remedy


The remedy is the experience.
This is a dangerous liaison
I say the comedy is that it's serious.
This is a strange enough new play on words
I say the tragedy is how you're gonna spend
The rest of your nights with the light on
So shine the light on all of your friends
When it all amounts to nothing in the end.


I won't worry my life away.

I won't worry my life away.


I heard two men talking on the radio
In a cross fire kind of reality show
Uncovering the ways to plan the next big attack
They were counting down the ways to stab
The brother in the be right back after this
The unavoidable kiss, where the minty fresh
Death breath is sure to outlast this catastrophy
Dance with me, because if you've got the poison,
I've got the remedy

The remedy is the experience.
This is a dangerous liaison
I say the comedy is that it's serious.
This is a strange enough new play on words
I say the tragedy is how you're gonna spend
The rest of your nights with the light on
So shine the light on all of your friends
When it all amounts to nothing in the end.


I won't worry my life away.

I won't worry my life away.


When I fall in love I take my time
There's no need to hurry when I'm making up my mind
You can turn off the sun but I'm still gonna shine and I'll tell you why

Because

The remedy is the experience.
This is a dangerous liaison
I say the comedy is that it's serious.
This is a strange enough new play on words
I say the tragedy is how you're gonna spend
The rest of your nights with the light on
So shine the light on all of your friends
When it all amounts to nothing in the end.

I won't worry my life away.

I won't worry my life away.

I won't and I won't and I won't

Tuesday, April 27, 2010

pabila aku jatuh cinta #%$#&@

cerita kali ni just nak mintak pendapat korang la..
kot ye ade nak komen huhuhu:(

alkisahnya...
Si Z sayang sangat kat M...
Tapi M ni sayang kat L
L dulu sayang la kat M..
tapi setelah L mcm nak xnak je kat M
Patutkah M terima Z kerana Z menyangi M
tak menyakitkan hati M..

tetibe kalau L tau.. L kate die nak kat M
apekah yang patut M lakukan??

cerita ni takde kaitan ngan aku ye kengkawan...
just nak help kengkawan yg kebuntuan...

sile drop comment tau

Monday, April 26, 2010

at last... my cake.. nyum2...

akhirnye... kek ku menjadi jugakk...
rase memang sedap.. tapi rupenye.. belum cantik lagi
tekstur masih kasar...

akan dtg aku akan buat yg lebih baik dari ni..

Sunday, April 25, 2010

beat it by auni

video

amanda oh amanda

amanda oh amanda
kulit putih kuning..
gadis suci murni
niat hati ini
ku nak buat bini
lama doh ku cari
teman hidup semati..

wahai amanda yg kusayangi
wajahmu ayu..
bagai bidadari
kalau ku buleh mu sungguh
syg sekali
dengan mu amanda
sanggup bercerai mati
payah dah nak cari
supo mu oh amanda
sepuluh negeri xkn sama lagi

ku mintak nk byr dtg
dia xberi
masa ku nak kelik
ku minta cium pipi

p/s: thanx kat dia... xjemu2 nyanyi lagu ni.. dari dulu

Saturday, April 24, 2010

cup cakes lembik plak...

hari ni percubaan kedua utk menghasilkan cup cakes...
hari ni aku buat ngan cik zarisy...

punye la takut hangit and keras..
tepung yang aku buat hanyalah satu setgh jer...
then masa bakar...
pakai api kecik jer...
so what happen??

jadi la lembik.. i mean lembut sgt...
wakaka

tapi ape2 pun.. sedap.. manis..
sbb bubuh coklat chip
then thanx kat sya tolong aku..
heh..

hope next time buat kek da perfect..
bukan la perfect sgt..
tapi jadi la..
bley bagi org lain rase...

Thursday, April 22, 2010

***CoMmit SuiciDe***

aku pun tak paham kenapa nak bunuh diri...
semenjak dua menjak ni...
macam2 kes..

bercerai ngan isteri.. balik dari mahkamah bunuh diri..

hari ni dalam sejarah..
jiran aku nak bunuh diri..
aku dok sedap ngah berborak ngan zarisya..
aleh2 dengar bunyi riuh kat luar rumah..
aku pada mulanya dok je dalam bilik

pastu tetibe zarisya dtg.. muke pucat
ckp pasal jiran...
aku pun ape lagi... bergegas la kuar..
eceh.. potong mood betul.. tgh bercerita syiok2..

pada mulanya.. aku xberani nak masuk dlm rumah tu
aku ingat da mati kan..
tapi masih nyawa2 ikan..
aku pun masuk la...
condition nye agak teruk..
dah bleeding kat kepala.. and mulut...

nak tenangkan isteri die bukan main susah
asyik jerit jer..
aku panggil anak2 die.. bawak anak2 die keluar.. and pujuk anak2 dia

anak2 die masih kecik wo...
kecian wey...

mase tu memang kelam kabut..
aku balik rumah panggil ayah aku and mak aku...
pasti aku panggil jiran aku plak..
kol ambulans.. 40 minit kemudia baru sampai..
dem..

kol polis 10 minit dah sampai...

semua org risau la..
mane la tau ape2 jadi mase ambulans lum sampai..
yela.. tak pernah rase mcm ni..

aku dok kehulu kehilir..
bila ambulans sampai...
bapak la.. siap berjemput lagi tau...
lambat!! semua lambat..

aku rase mcm nak ckp je.. cepat la weh...
tapi aku bukannye Dr..
mmg begini rupenye...
aku tido agak lewat malam tadi sebab..
aku tak berapa nak sihat..
masih weng2 kepala aku ni
then.. makan ubat.. pastu tido...

berat-berat...

tulun...
mate aku tersgtlah berat
aku rase kepala aku makin senget..
mcm nak tumbang
penatnye
mengantok..
sume ada..
battery badan aku di tahap yg tersgt lah low
anybody can help me to recharge it??

nak ngadap PC pun tak boleh dah

Wednesday, April 21, 2010

mission impossible

mission aku kali ni ialah mengumpul duit...
bukan utk kahwin yer...
tapi utk sambung belajar...

tapi aku nak habaq kat korang..
penat sey... diam tak diam..
aku keje bagai nak gile.. sebulan dapat la mengumpul..
mase dok kira claim...
dalam hati berbaloi gak.. walaupun penat tuhan saja yg tau...

hari ni aku agak gembira...
satu aku dapat menyelesaikan masalah org..
kedua aku punye keje hari ni tak banyak..
tiga.. user sorang je marah2...
empat.. aku jumpe funny...

hehehe..
rindu sama funny...

sesampai je aku dirumah..
dalam keadaan agak penat dan tak bermaya..
si iffah bley plak kate..
kakak tolong buatkan iffah punye folio..
menyirap jer darah aku...
tak menyempat letak beg tukar baju
dah disuruhnye kite..

aku tak amik port langsung pasal nak pekse sabtu ni
aduh...apala nak jadi ngan aku...
well.. what should i read and study??
ohhoo....

aku da makin kesunyian di opis
lepas satu2 nak benti..
huhuhu...
bos plak tukar meja.. walaupun dok sebelah aku
tapi ade divider.. tak best
tak bley kacau bos
agak2 nye bos menyampah ngan aku kot
tu pasal die pindah tempat..
dah aku suke sgt kacau die...
hahaha..

funny kate aku gemuk
yeehhha....
seronoknyer...

Saturday, April 17, 2010

cup cake hangit!!

ni dia story da mory grandmother's story... ape daa...
gua hari ni mood baik tau..
walaupun.. sebenarnye.. gua sgt penat bekerja...
tapi sebab nak menggumbirakan hati adik2 gua...
gua bawak depa pi shopping...

shopping kat rawang jela ek..
dua rat..jugak la berbelanja baju kasut dan barangan nak buat cup cakes...

alkisahnye....

dah lama mama ajak buat cake..
tapi aku ni kan makhluk tuhan paling bz...
pagi kuar mencari sesuap nasi...
malam pulang ke sarang lapar lagi...

so selepas maghrib aku dan adik2 dan mama..
memulakan tugas utk buat kek...
aku xpernah buat kek..
so.. mama pun xingat sgt camna nak buat...
aku pun terpaksa menelefon rakan2 aku yg pandai bab2 buat kek..
thanx nad and lisa...
hehehe

sementara menunggu cup cakes tu masak..
aku dok lepak kat bilik mama..
sedap sgt bercerita terlebih 40 minit cakes tu masak
ape lagi!!

CUP CAKES HANGIT!!!


sebelum kejadian


selepas kejadian...

beratnye.. mata

air milo 20 sen ni selalu je buat aku bertambah mengantok...
tambahan plak.. keje hari sabtu mcm ni..
org lain sedap tido kroh kroh kat rumah...
AKU?? dihadapan PC aku yg berhabuk ni.. dlm tempat yg agak
dingin... (bukan dlm peti ais) tapi kt opis kesayangan bos aku..
aku xpun...

bercerita tentang ape yg perlu aku buat dan hadapi setiap hari...
eh xperlulah... aku rase org da bosan plak baca...
tapi semakin hari bertambah beban keje.. yela makin lama makin senior
eceh.. budget la plak...

ceritera aku di masa hadapan masih belum jelas...
org mesti pening ngan aku..
kejap nak keje kejap nk belajar...
tula sebelum ni memang nak belajar..
tapi xde kekuatan utk menghadapi konflik dalaman...
wakakaka..

mase tu bley kate tak leh terima kenyataan..
skang alhamdulillah... selepas bermuhasabah diri...
terjadi la aku sekarang...
lepak jer...
tak yah kalut2...
org lain yg kalut tgk aku relax...

skang aku harap aku dpt sambung belajar sgt2...
bukan aku xsuke keje kat bank ni..
banyak perkara baru aku belajar..
terutama pasal technical...
walaupun dulu aku tak lah buta IT..
tapi belum cukup ilmu didada ni...
aiseh...

jiwa aku ni bergelora terhadap program2 yg dijalankan oleh junior karisma
gua tak bley tahan bro...
seyes jeles...
kepala otak aku ni da beku dah dudk kat bukit jalil ni
dah lama tak diperahkan utk jadi fasilitator..
maybe usia meningkat style aku pun dah lain
tapi aku rase jiwa aku masih mude dan ranggi..
wakaka

cerita tentang diri sendiri pasal cinta..
semalam da dpt lagi kaunseling dari cik pikah...
bak kate die... mane yg kuat kat dlm hati
itulah tandanye...
hahaha... da macam dalam adnan sempit...

waaa.. da banyak.. so wa kene cau dulu..
mau buat keje..

Thursday, April 15, 2010

keliru...nyer...

aku makin keliru...
aku semakin takut bile nak berhadapan dengan ini semua...
tak nak buat sape2 pun kecewa...

ya allah.. tolong lah hamba mu ini....
:)

Tuesday, April 13, 2010

Eksplorasi Cabaran Sejarah

sila tonton...
adik aku ade dlm video ni
http://www.youtube.com/watch?v=FF1VuytdX6s

Sunday, April 11, 2010

memories....pkn (season 1)

recently... aku dpt menghubungi beberapa rakan2 aku semasa di PLKN..
mcm siti.. mahadi.. asmadi.. fendi.. dah lame tak contact mcm aidil.. last jumpe mase kat JB
aidil jgn lupe bagi kad jemputan kahwin yer... yang lain2 cam amy perempuan dan amy laki, vicky, nora, ili, hazuan, hmm dan len2.. mmg dah lame sgt tak contact...

kenangan yang bestnye time PLKN aku dapat mengenal rakan2 bukan senegeri dengan aku especially.. kelantan terengganu sabah dan sarawak...

haa...
aku jugak ade adik time PKN.. name die siti... (mcm adik beradik dah...)

dependekkan cerita kehidupan aku...
aku telah pun jatuh cinta dengan kawan aku di PKN jugak..
takyah la sebut name...
bley tahan lame gaklah love story aku...

tapi apakan daya... tiada jodoh antara aku dan die...
tidak mengapa...

mase kat PLKN jugak.. ade antara aktiviti yg aku akan skip.. (selalu tu skip)
mcm kawad.. abseiling..
time kawad je menyorok dlm khemah...

aku pulak ade tabiat bangun terlalu awal...
dek kerana malas nak berebut toilet..
aku selalu ke padang kawad awal.. kerana bangun awal...

mase perhimpunan pagi...
bak kate org.. kalau takde yg lambat tak sah..
aku tgk muke masing macam yawsu...
dan yg tak bley bla... platun sebelah aku suke suki nyanyi lagu negaraku main2...
da macam2 rentak muzik aku dengar.. last2 mamat tu satu praktikum ngan aku..

mase PLKN jugak ade gak budak2 lembut ni..
aku leh layan jer...
ade gak yg senyap.. sengih jer.. mcm ....
ade yg nakal mcm ....

korang pun tau kan...
disebabkan aku ni seyes orgnyer...
so org pun tak ramai yg berckp ngan aku...
hahaha

ape2 pun.. aku nak upload gambar PLKN nanti...
tgh cari scanner...
k.. tunggu second season..

latest activities...

update pls...

lame x update blog.. blog aku pun da tak sehangat dulu.. (dulu tu hangat ke?? cam hangit je)
for the past few weeks aku agak bz dengan masalah2 family aku..
so aku xberkesempatan menaip mahupun menukar template blog aku yg dah lame dlm keadaan under construction...

but im pretty sure that nobody reads my blog during that time... wakaka..

ok activity yang aku masih ingat ialah jalan2 cari kerja, makan, karok dan membeli belah...
seperti bese.. aku ni kalau keluar mesti lah nak makan kan...
dah lame tak keluar dengan member2 setaman ni
so aku kuar dengan shikin dan zarisya..
pg shah alam konon2 nye nak cari kerja..
pg the curve menghabiskan duit...
tapi ape2 pun aku enjoy...

ni la picture2 aku mase outing...



aku dan avatar aku.... (cikin kate gaye same... yeke??)


akhirnye dpt jugak amik gambar bertiga...



e
zarisya dan cikin

g
aku dan cikgu cikin... hehehe

pada sebelah malamnye pulak...

adik aku dikejarkan ke hospital atas sebab kesihatan...
so dalam 3 hari adik aku dihospital..
alhamdulillah keadaannye bertambah baik sekarang...
so aku terpaksa mengambil Emergency leave




dan latest skali aku pergi JB.. ataupun UTM
yela.. most of the time kat UTM
konon2 berbincang pasal MASTER...
aku da rase nak belajar..
so kuatkan niat..
mak aku pun dah membenarkan...
so tinggal kumpul duit...
hope aku dapat mengumpulnye dalam mase terdekat ni
amin...



Tuesday, March 30, 2010

pabila larut malam...

pabila larut malam..

takde kene mengena pun ngan tajuk...

semenjak kebelakangan ni..

aku berubah yg agak positif...

menjadi seorang yg boleh terima kenyataan

tapi mengeluh tu mcm selalu je..

tak baik tau... huhu:)


aku agak hepi jela...

yela.. tak payah serabut2 pasal org lain

org lain pun tak payah serabut pasal aku..

bak kate aku bebas berkawan ngan sape2..

aku xnak dilukai dan melukai sesiapa pun...


ade gak beberapa perkara yg wierd berlaku..

ntah... bile pk2 balik mcm kelakar..

semenjak sekian lame hidup single..


Thursday, March 25, 2010

rahsia sebalik tarikh lahir aku

ni la rahsia sebalik tarikh lahir aku...
hmm kebanyakannye memang aku.. dan certain tu aku xtau la


7.INTELEKTUAL

Pencari dan suka menyelesaikan sesuatu dengan sembunyi
Sukar menerima sesuatu perkara
Tidak suka dikritik
Suka bersendirian dan berpengetahuan
Sukakan teknikal
Hidup dalam dunia mereka sendiri
Perlu belajar untuk terima kenyataan

================================================

No.1

Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda. Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.
http://supervain.com/2009/02/05/rahsia-tarikh-lahir/

================================================

tarikh lahir 10, 16, 21

Suka bekerja, memiliki nafsu yg tinggi dlm usaha mencapai cita2nya...dlm pergaulan sehari-hari dia merupakan org yg mudah tersinggung, Namun begitu dia seorang yang jujur dan tabah dalam mengahadapi persoalan..soal cinta dia sgt setia dan sebab itulah dia mudah disenangi.Tapi dia seorang yg terlalu cemburu.kalau dia baik dia sgt baik dan kalau jahat dia sgt jahat

================================================

SEPTEMBER

sangat besopan santun dan betolak ansur sangat cermat, teliti dan teratur suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik pendiam tetapi pandai bercakap sikap sangat cool, sangat baik dan mudah simpati sangat prihatin, terperinci, amanah, setia dan jujur sensitif kepada sesuatu yang tidak diketahui banyak berfikir daya penakakulan yang baik otak bijak dan mudah belajar suka mencari maklumat mengawal diri dari selalu mengkritik pandai mendorong diri sendiri mudah memahami orang lain ( daya firasat tinggi ) dan banyak simpan rahsia sukakan sukan, hiburan dan melancong kurang menunjukkan perasaan lama menyimpan jika terluka hati terlalu memilih pasangan sukakan benda yang luas bersistematik


================================================


Izzatul Amanda ,Anda sememangnya HEBAT dan berhak menjadi HEBAT. Apa yang anda hanya perlu lakukan ialah kenali diri anda, gilap dan serlahkan potensi yang telah anda kenalpasti serta perbaiki perkara-perkara negatif yang terdapat di dalam diri anda Bersama dengan ilmu serta tunjuk ajar daripada mereka yang telah berjaya, buat plan-tindakan dan bersungguh-sungguhlah melaksanakan plan-tindakan anda itu. InsyaAllah, berkat usaha anda yang berterusan yang tidak mengenali istilah putus asa serta doa yang tidak putus-putus kepadaNYA, anda akan berjaya memperolehi apa yang anda angani dan citakan.
Sedikit mutiara kata untuk dikongsi sebagai perangsang kepada anda yang HEBAT ini:

"No matter how bad it is and how bad it gets, you're going to make it."
"Winners never quit, quitters never win."


Tafsiran Tarikh Lahir Untuk : Izzatul Amanda (Tarikh Lahir : 10-9-1986)
Nombor Peribadi : 7 Elemen : Air Ciri Utama :
Kawan Sinopsis : Disukai kerana terikan pengikut namun cerewet dan suka berhujah.
Tafsiran Umum Peribadi : Suka berhujah, cerewet, popular, tarik penyokong.
Warna Yang Sesuai : Biru dan hitam.
Status Body Mass Index (BMI) : 21 => Normal (mempunyai berat badan yang ideal).
Kekalkan gaya hidup yang sihat melalui pemakanan yang sihat dan seimbang serta bersenam sekurang-kurangnya 3 kali seminggu.
Masalah Kesihatan Berkaitan : Buah pinggang, pundi kencing, kemandulan, pembuangan air kecil yang kerap.

================================================

Kod Asas : 7
Kekuatan:Sangat berkemahiran dan sangat teliti apabila menguruskan sesuatu perkara. Individu ini tidak akan lupa pada sesiapa yang pernah menolongnya. Tersangat menghargai kesyukuran dan berterima kasih. Individu ini penuh dengan ghairah dan cinta. Seorang pemikir dan sukakan kedamaian dan ketenangan. Berkebolehan dalam memutarbelit kata-katanya. Menarik perhatian ramai orang. Suka mengejarkan kemasyhuran dan tuah.
Kelemahan:Suka berlawan cakap. Mempunyai pemikiran yang suka berubah-ubah. Mudah menukar keputusan. Bukan seorang yang tegas. Sangat suka “berahsia” yang tidak membantu imej anda secara luaran. Orang menganggap anda adalah seorang yang tidak mempunyai perasaan (cold) dan ini menyebabkan anda tidak mudah untuk menjalinkan perhubungan ataupun persahabatan. Anda boleh bertindak kejam jika berada dalam mood yang salah.
Perkara yang harus dipelajari:1) Belajar untuk menerima kenyataan dunia sebenar.2) Jangan hidup dalam dunia sendiri, bercampur dengan dunia luar
Golongan terkenal yang mempunyai nombor 7:Dr. Irfan Khairi (pakar Internet Malaysia), Mawi (selebriti popular), Saddam Hussein (bekas presiden Iraq), Cesc Fabregas (bintang bolasepak Arsenal), Frank Lampard (bintang bolasepak Chelsea), John F. Kennedy (bekas presiden USA),Micheal Jackson (selebriti Hollywood)

================================================

7. KAWAN / PENGIKUT
Suka bertelagah, cerewet, popular, tarik penyokong, percaya kepada mistik, moody, pemalu, suka mengasingkan diri, analitikal, suka berfikir, kekuatan kerohanian.

================================================

RABU

Suka berdendam. Jika ada orang berbuat jahat padanya, dia akan berbuat lebih jahat lagi pada orang itu. Namun dia pandai dalam pergaulan, pandai mengambil hati dan pandai menghargai orang. Suka mementingkan teman dari dirinya sendiri. Berfikiran terbuka, pandai simpan rahsia, tidak suka diperintah dalam bekerja. Keputusannya tidak seimbang, kurang pengalaman. Hatinya keras dan tidak mudah termakan pujuk. Hanya orang2 tertentu saja yang tahu melembutkan hatinya.Dalam soal kewangan, dia pandai cari duit tapi tak pandai simpan duit.Cintanya pandang pertama dan rela berkorban kerana cinta.Seksualnya tinggi dan kuat, romantik ditempat tidur dan pandai berasmara.

================================================

teruk sungguh perangai aku ni...
hahaha...
jgn ikut kalau yg negatif