Friday, April 30, 2010

the remedy... bukan remedy kat opis

Jason Mraz - The Remedy lyrics

I saw fireworks from the freeway
And behind closed eyes I cannot make them go away
'Cause you were born on the fourth of july, freedom ring
Now something on the surface it stings
I said something on the surface
Well it kind of makes me nervous
Who says that you deserve this
And what kind of god would serve this?
We will cure this dirty old disease
If you've got the poison I've got the remedy


The remedy is the experience.
This is a dangerous liaison
I say the comedy is that it's serious.
This is a strange enough new play on words
I say the tragedy is how you're gonna spend
The rest of your nights with the light on
So shine the light on all of your friends
When it all amounts to nothing in the end.


I won't worry my life away.

I won't worry my life away.


I heard two men talking on the radio
In a cross fire kind of reality show
Uncovering the ways to plan the next big attack
They were counting down the ways to stab
The brother in the be right back after this
The unavoidable kiss, where the minty fresh
Death breath is sure to outlast this catastrophy
Dance with me, because if you've got the poison,
I've got the remedy

The remedy is the experience.
This is a dangerous liaison
I say the comedy is that it's serious.
This is a strange enough new play on words
I say the tragedy is how you're gonna spend
The rest of your nights with the light on
So shine the light on all of your friends
When it all amounts to nothing in the end.


I won't worry my life away.

I won't worry my life away.


When I fall in love I take my time
There's no need to hurry when I'm making up my mind
You can turn off the sun but I'm still gonna shine and I'll tell you why

Because

The remedy is the experience.
This is a dangerous liaison
I say the comedy is that it's serious.
This is a strange enough new play on words
I say the tragedy is how you're gonna spend
The rest of your nights with the light on
So shine the light on all of your friends
When it all amounts to nothing in the end.

I won't worry my life away.

I won't worry my life away.

I won't and I won't and I won't

Tuesday, April 27, 2010

pabila aku jatuh cinta #%$#&@

cerita kali ni just nak mintak pendapat korang la..
kot ye ade nak komen huhuhu:(

alkisahnya...
Si Z sayang sangat kat M...
Tapi M ni sayang kat L
L dulu sayang la kat M..
tapi setelah L mcm nak xnak je kat M
Patutkah M terima Z kerana Z menyangi M
tak menyakitkan hati M..

tetibe kalau L tau.. L kate die nak kat M
apekah yang patut M lakukan??

cerita ni takde kaitan ngan aku ye kengkawan...
just nak help kengkawan yg kebuntuan...

sile drop comment tau

Monday, April 26, 2010

at last... my cake.. nyum2...

akhirnye... kek ku menjadi jugakk...
rase memang sedap.. tapi rupenye.. belum cantik lagi
tekstur masih kasar...

akan dtg aku akan buat yg lebih baik dari ni..

Sunday, April 25, 2010

beat it by auni

video

amanda oh amanda

amanda oh amanda
kulit putih kuning..
gadis suci murni
niat hati ini
ku nak buat bini
lama doh ku cari
teman hidup semati..

wahai amanda yg kusayangi
wajahmu ayu..
bagai bidadari
kalau ku buleh mu sungguh
syg sekali
dengan mu amanda
sanggup bercerai mati
payah dah nak cari
supo mu oh amanda
sepuluh negeri xkn sama lagi

ku mintak nk byr dtg
dia xberi
masa ku nak kelik
ku minta cium pipi

p/s: thanx kat dia... xjemu2 nyanyi lagu ni.. dari dulu

Saturday, April 24, 2010

cup cakes lembik plak...

hari ni percubaan kedua utk menghasilkan cup cakes...
hari ni aku buat ngan cik zarisy...

punye la takut hangit and keras..
tepung yang aku buat hanyalah satu setgh jer...
then masa bakar...
pakai api kecik jer...
so what happen??

jadi la lembik.. i mean lembut sgt...
wakaka

tapi ape2 pun.. sedap.. manis..
sbb bubuh coklat chip
then thanx kat sya tolong aku..
heh..

hope next time buat kek da perfect..
bukan la perfect sgt..
tapi jadi la..
bley bagi org lain rase...

Thursday, April 22, 2010

***CoMmit SuiciDe***

aku pun tak paham kenapa nak bunuh diri...
semenjak dua menjak ni...
macam2 kes..

bercerai ngan isteri.. balik dari mahkamah bunuh diri..

hari ni dalam sejarah..
jiran aku nak bunuh diri..
aku dok sedap ngah berborak ngan zarisya..
aleh2 dengar bunyi riuh kat luar rumah..
aku pada mulanya dok je dalam bilik

pastu tetibe zarisya dtg.. muke pucat
ckp pasal jiran...
aku pun ape lagi... bergegas la kuar..
eceh.. potong mood betul.. tgh bercerita syiok2..

pada mulanya.. aku xberani nak masuk dlm rumah tu
aku ingat da mati kan..
tapi masih nyawa2 ikan..
aku pun masuk la...
condition nye agak teruk..
dah bleeding kat kepala.. and mulut...

nak tenangkan isteri die bukan main susah
asyik jerit jer..
aku panggil anak2 die.. bawak anak2 die keluar.. and pujuk anak2 dia

anak2 die masih kecik wo...
kecian wey...

mase tu memang kelam kabut..
aku balik rumah panggil ayah aku and mak aku...
pasti aku panggil jiran aku plak..
kol ambulans.. 40 minit kemudia baru sampai..
dem..

kol polis 10 minit dah sampai...

semua org risau la..
mane la tau ape2 jadi mase ambulans lum sampai..
yela.. tak pernah rase mcm ni..

aku dok kehulu kehilir..
bila ambulans sampai...
bapak la.. siap berjemput lagi tau...
lambat!! semua lambat..

aku rase mcm nak ckp je.. cepat la weh...
tapi aku bukannye Dr..
mmg begini rupenye...
aku tido agak lewat malam tadi sebab..
aku tak berapa nak sihat..
masih weng2 kepala aku ni
then.. makan ubat.. pastu tido...

berat-berat...

tulun...
mate aku tersgtlah berat
aku rase kepala aku makin senget..
mcm nak tumbang
penatnye
mengantok..
sume ada..
battery badan aku di tahap yg tersgt lah low
anybody can help me to recharge it??

nak ngadap PC pun tak boleh dah

Wednesday, April 21, 2010

mission impossible

mission aku kali ni ialah mengumpul duit...
bukan utk kahwin yer...
tapi utk sambung belajar...

tapi aku nak habaq kat korang..
penat sey... diam tak diam..
aku keje bagai nak gile.. sebulan dapat la mengumpul..
mase dok kira claim...
dalam hati berbaloi gak.. walaupun penat tuhan saja yg tau...

hari ni aku agak gembira...
satu aku dapat menyelesaikan masalah org..
kedua aku punye keje hari ni tak banyak..
tiga.. user sorang je marah2...
empat.. aku jumpe funny...

hehehe..
rindu sama funny...

sesampai je aku dirumah..
dalam keadaan agak penat dan tak bermaya..
si iffah bley plak kate..
kakak tolong buatkan iffah punye folio..
menyirap jer darah aku...
tak menyempat letak beg tukar baju
dah disuruhnye kite..

aku tak amik port langsung pasal nak pekse sabtu ni
aduh...apala nak jadi ngan aku...
well.. what should i read and study??
ohhoo....

aku da makin kesunyian di opis
lepas satu2 nak benti..
huhuhu...
bos plak tukar meja.. walaupun dok sebelah aku
tapi ade divider.. tak best
tak bley kacau bos
agak2 nye bos menyampah ngan aku kot
tu pasal die pindah tempat..
dah aku suke sgt kacau die...
hahaha..

funny kate aku gemuk
yeehhha....
seronoknyer...

Saturday, April 17, 2010

cup cake hangit!!

ni dia story da mory grandmother's story... ape daa...
gua hari ni mood baik tau..
walaupun.. sebenarnye.. gua sgt penat bekerja...
tapi sebab nak menggumbirakan hati adik2 gua...
gua bawak depa pi shopping...

shopping kat rawang jela ek..
dua rat..jugak la berbelanja baju kasut dan barangan nak buat cup cakes...

alkisahnye....

dah lama mama ajak buat cake..
tapi aku ni kan makhluk tuhan paling bz...
pagi kuar mencari sesuap nasi...
malam pulang ke sarang lapar lagi...

so selepas maghrib aku dan adik2 dan mama..
memulakan tugas utk buat kek...
aku xpernah buat kek..
so.. mama pun xingat sgt camna nak buat...
aku pun terpaksa menelefon rakan2 aku yg pandai bab2 buat kek..
thanx nad and lisa...
hehehe

sementara menunggu cup cakes tu masak..
aku dok lepak kat bilik mama..
sedap sgt bercerita terlebih 40 minit cakes tu masak
ape lagi!!

CUP CAKES HANGIT!!!


sebelum kejadian


selepas kejadian...

beratnye.. mata

air milo 20 sen ni selalu je buat aku bertambah mengantok...
tambahan plak.. keje hari sabtu mcm ni..
org lain sedap tido kroh kroh kat rumah...
AKU?? dihadapan PC aku yg berhabuk ni.. dlm tempat yg agak
dingin... (bukan dlm peti ais) tapi kt opis kesayangan bos aku..
aku xpun...

bercerita tentang ape yg perlu aku buat dan hadapi setiap hari...
eh xperlulah... aku rase org da bosan plak baca...
tapi semakin hari bertambah beban keje.. yela makin lama makin senior
eceh.. budget la plak...

ceritera aku di masa hadapan masih belum jelas...
org mesti pening ngan aku..
kejap nak keje kejap nk belajar...
tula sebelum ni memang nak belajar..
tapi xde kekuatan utk menghadapi konflik dalaman...
wakakaka..

mase tu bley kate tak leh terima kenyataan..
skang alhamdulillah... selepas bermuhasabah diri...
terjadi la aku sekarang...
lepak jer...
tak yah kalut2...
org lain yg kalut tgk aku relax...

skang aku harap aku dpt sambung belajar sgt2...
bukan aku xsuke keje kat bank ni..
banyak perkara baru aku belajar..
terutama pasal technical...
walaupun dulu aku tak lah buta IT..
tapi belum cukup ilmu didada ni...
aiseh...

jiwa aku ni bergelora terhadap program2 yg dijalankan oleh junior karisma
gua tak bley tahan bro...
seyes jeles...
kepala otak aku ni da beku dah dudk kat bukit jalil ni
dah lama tak diperahkan utk jadi fasilitator..
maybe usia meningkat style aku pun dah lain
tapi aku rase jiwa aku masih mude dan ranggi..
wakaka

cerita tentang diri sendiri pasal cinta..
semalam da dpt lagi kaunseling dari cik pikah...
bak kate die... mane yg kuat kat dlm hati
itulah tandanye...
hahaha... da macam dalam adnan sempit...

waaa.. da banyak.. so wa kene cau dulu..
mau buat keje..

Thursday, April 15, 2010

keliru...nyer...

aku makin keliru...
aku semakin takut bile nak berhadapan dengan ini semua...
tak nak buat sape2 pun kecewa...

ya allah.. tolong lah hamba mu ini....
:)

Tuesday, April 13, 2010

Eksplorasi Cabaran Sejarah

sila tonton...
adik aku ade dlm video ni
http://www.youtube.com/watch?v=FF1VuytdX6s

Sunday, April 11, 2010

memories....pkn (season 1)

recently... aku dpt menghubungi beberapa rakan2 aku semasa di PLKN..
mcm siti.. mahadi.. asmadi.. fendi.. dah lame tak contact mcm aidil.. last jumpe mase kat JB
aidil jgn lupe bagi kad jemputan kahwin yer... yang lain2 cam amy perempuan dan amy laki, vicky, nora, ili, hazuan, hmm dan len2.. mmg dah lame sgt tak contact...

kenangan yang bestnye time PLKN aku dapat mengenal rakan2 bukan senegeri dengan aku especially.. kelantan terengganu sabah dan sarawak...

haa...
aku jugak ade adik time PKN.. name die siti... (mcm adik beradik dah...)

dependekkan cerita kehidupan aku...
aku telah pun jatuh cinta dengan kawan aku di PKN jugak..
takyah la sebut name...
bley tahan lame gaklah love story aku...

tapi apakan daya... tiada jodoh antara aku dan die...
tidak mengapa...

mase kat PLKN jugak.. ade antara aktiviti yg aku akan skip.. (selalu tu skip)
mcm kawad.. abseiling..
time kawad je menyorok dlm khemah...

aku pulak ade tabiat bangun terlalu awal...
dek kerana malas nak berebut toilet..
aku selalu ke padang kawad awal.. kerana bangun awal...

mase perhimpunan pagi...
bak kate org.. kalau takde yg lambat tak sah..
aku tgk muke masing macam yawsu...
dan yg tak bley bla... platun sebelah aku suke suki nyanyi lagu negaraku main2...
da macam2 rentak muzik aku dengar.. last2 mamat tu satu praktikum ngan aku..

mase PLKN jugak ade gak budak2 lembut ni..
aku leh layan jer...
ade gak yg senyap.. sengih jer.. mcm ....
ade yg nakal mcm ....

korang pun tau kan...
disebabkan aku ni seyes orgnyer...
so org pun tak ramai yg berckp ngan aku...
hahaha

ape2 pun.. aku nak upload gambar PLKN nanti...
tgh cari scanner...
k.. tunggu second season..

latest activities...

update pls...

lame x update blog.. blog aku pun da tak sehangat dulu.. (dulu tu hangat ke?? cam hangit je)
for the past few weeks aku agak bz dengan masalah2 family aku..
so aku xberkesempatan menaip mahupun menukar template blog aku yg dah lame dlm keadaan under construction...

but im pretty sure that nobody reads my blog during that time... wakaka..

ok activity yang aku masih ingat ialah jalan2 cari kerja, makan, karok dan membeli belah...
seperti bese.. aku ni kalau keluar mesti lah nak makan kan...
dah lame tak keluar dengan member2 setaman ni
so aku kuar dengan shikin dan zarisya..
pg shah alam konon2 nye nak cari kerja..
pg the curve menghabiskan duit...
tapi ape2 pun aku enjoy...

ni la picture2 aku mase outing...



aku dan avatar aku.... (cikin kate gaye same... yeke??)


akhirnye dpt jugak amik gambar bertiga...



e
zarisya dan cikin

g
aku dan cikgu cikin... hehehe

pada sebelah malamnye pulak...

adik aku dikejarkan ke hospital atas sebab kesihatan...
so dalam 3 hari adik aku dihospital..
alhamdulillah keadaannye bertambah baik sekarang...
so aku terpaksa mengambil Emergency leave




dan latest skali aku pergi JB.. ataupun UTM
yela.. most of the time kat UTM
konon2 berbincang pasal MASTER...
aku da rase nak belajar..
so kuatkan niat..
mak aku pun dah membenarkan...
so tinggal kumpul duit...
hope aku dapat mengumpulnye dalam mase terdekat ni
amin...