Tuesday, March 2, 2010

tuhan menguji

hari kelapan aku sakit..
aku mengerang kesakitan..
berguling2.. semua serba tak kena...
tapi yg peliknye...
siang tu aku sempat pg keje..
balik keje pg jalan2 beli kasut..
dalam keadaan sakit2 tu pun..

bile makin malam makin sakit
lagi2 lepas parents aku suruh aku makan..
aku makan tapi makin pedih dan pedih...
aku dikejarkan ke hospital buat kali ke-3
wallaweh...

kali ni kritikal.. tak payah tunggu no giliran...
terus dibaringkan atas katil hospital dengan doktor kiri dan kanan...
sakitnyer... aku tak sure dah ape yang nurse2 ni buat..
sebelah tgn kene cucuk.. sebelah lagi pun kene cucuk

ambil tekanan darah la..
kepit nyer jari aku dgn pengepit ape ntah..
ade yang nak masukkan air..
mcm2 la..
soalan bertubi2 aku kene jawab..
dalam 20 minit lepas tu.. aku rase nak terkencing...
al maklumlah... air yg dimasukkan tu laju plak tu...
so yang ade kat dlm pun nak keluar..
aku pun pg ke toilet dlm keadaan yg terbongkok2..nurse papah aku ke bilik air..
kate nye suruh aku pakai kerusi roda..
tak mo lah... susah plak..

then lepas tu doktor nak masukkan ubat lagi..
tapi aku ckp jgn bagi aku ubat gastrik zantec.. aku ade allergik...
then dia bagi aku ubat ape ntah..
selepas 10minit aku pengsan...
aku tak sedar ape yg berlaku dah...

sedar2 je doktor panggil.. amanda.. amanda...
awak cube bagi rate sakit awak.. dari satu sampai sepuluh...
aku pun ckp da kurang..
yela die bagi nye aku pain killer paling kuat..
mcm kene dadah...
badan aku berpeluh2...

aku mengalami gastrik yang aktif..
perut aku mcm ade air panas menggelegak...
sakit woo...
aku balik ke rumah dan tido..

hari kesembilan gastrik...
aku kire hari ni mcm da sihat..
perut tak sakit...
disebabkan lapar..
aku mengambil keputusan utk minum nestum dan biskut sikit...
pastu makan ubat gastrik..
aku pun tido...

sebelah tgh hari zarisya dtg jenguk aku..
aku pun rase mase tu dah pening2...
laa.. ingat kan gastrik da ok..
tapi dtg sakit lain plak...
aku tak boleh nak bangun...
bangun makan je muntah..
muntah.. dan muntah..
takde pe lagi dalam perut ni

pada malamnye.. jiran sebelah rumah aku dtg..
die pulak seorang Doktor...
so die nasihatkan la ape2 yg patut..
die kate ubat gastrik jgn makan lagi...
sebab perut aku takde lagi air menggelegak tu..
tapi cume muntah2 je
so die tak bagi aku minum susu nanti muntah lagi
die suruh makan yg lembut2 dulu..
cili tak boleh..
waa...

so hari kesepuluh...
aku boleh la taip kat blog ni... tandanya..
alhamdulillah... makin sihat..
boleh jadi pengapit dila...
cume lapar jela...
tapi xtau nak makan pe..
makanan terhad..
selera pun takde sgt
so pesan kat baba belikan honey star je..

hope aku sihat la...
aku kene pg keje... kalau tak ape plak bos aku pk nanti..
asyik mc jer...

1 comment:

FiZaH SuKhRi said...

sabar ye...sy doakan awk sihat dan slmat...=)