Saturday, May 2, 2009

BBQ day.. 4SGS

Ni picture2 untuk BBQ day semalam.. aku nak upload malam tadi tapi da xlarat.. hope korang suke gambar2 yang aku upload ni... hehehe...


Lauk tengah hari... tapi makan da lewat...
sori na.. kawan2.. tapi best ar makan ramai2.. terharu


aku, pqah, dino faizi dan leha...


all my beloved classmate...


ade satu jer gambar ngan Puan Shap.. Thanx puan sebab datang...

ni aku nak cerita...
seawal jam 8.00 pagi nad telah mengejutkan aku untuk pergi ke pasar.. aku pun bangun dan terus bersiap utk ke pasar.. setelah selesai.. kitorang pun bergerak menuju ke pasar.. 2 buah kete pg pasar.. ni semua sebab nak beli barang2 BBQ... beli ayam dan macam2.. selain dari pg pasar kat taman U.. kitorang pg giant ngan Jalal.. beli la ape2 yg kene beli..

disebabkan perut aku yang berkeroncong menyanyikan lagu rock.. kitorang pun makan la reramai kat indwest (yeke name die camtu.. aku tak ingat)tapi kat mutiara rini.. ala2 kopitiam.. tapi best la.. da selesai semua pembelian makanan dan barangan.. kami menuju ke UTM untuk memulakan operasi masak memasak..

masing2 ngan tugas masing2.. ade yang memotong dam mencuci ayam.. ade yang mengerjakan sayur2an.. aku ngan funny mengerjakan masakan untuk makanan tengah hari.. yang kelakarnyer makannye da petang.. kahkahkah... bese la.. bukan masak gune dapur gas.. so lambat la skit...

makan la ramai2... da kitorang continue keje sampai ke maghrib.. tapi banyak gile makanan... ade ayam.. sosej.. air dua jenis... nasi goreng.. potato.. coeslow... byk nyer... hmm rezeki...
lepas tu kitorang pun mule bergerak menuju ke hutan rekreasi selepas maghrib.

sesampainyer disitu.. dah mule membakar ayam.. wah rajin sungguh bebudak 4 SGS.. kalau bab makan memang power..aku suke melihat keadaan ketika itu.. yang tak sabar nak rase ayam.. mcm2 la.. aku tak membakar pun... sebabnyer aku keletihan teramat sgt.. aku pun melepak ngan kengkawan sambil berborak.. mengambil gambar.. bile puan shap datang aku borak ngan puan jela..

sewaktu makan.. aku tak makan byk sgt.. tak sangka plak ade mesyuarat bloggers.. kahkahkah.. faizi ko memang kelakar la.. pandai ko teka yer... hahaha.. mcm2 topik yang di bincangkan.. bkn politik.. tetapi cerita2 bersama... memang best...

yang bestnyer ade game.. hahaha 3 game yang telah dianjurkan.. haa pattola men game true or dare, lost perompak dan org kampungnyer.. leha game kuar air mate aku.. hehehe.. taklah.. sesi luahan kertas.. menarik2.. aku pun menulis gak luahan2 hati kepada semua rakan2 SGS.. tapi aku memang meleleh la air mata...

setelah selesai semua game aku pun berehat memandang pemandangan malam dari balai cerap.. cantik sgt... tinggi jugak balai cerap ni.. sambil ingin membuang perasaan sedih ini jauh2.. tapi yang tak bestnye.. tulang belakang aku da sakit.. so muke aku ni sedikit monyok la.. hahaha... sori na kawan2.. thanx ar kat sume yang care kat aku ni.. hehehe..

disini aku nak ucapkan terima kasih kat semua org atas kerjasama yang diberikan dalam menjayakan BBQ ni.. aku jugak nak memohon maaf kalau ade terkurang dalam BBQ ni.. hope korang leh ar komen entry ni.. hehehe... thanx for the followers... hehehehe

walla... daa..

3 comments:

fariha said...

amannnn..
nak eh gmbar mlm td,,

x puas tgok kat cni..


suke + sedey + tharu + syg = 4sgs (05/09)

wonderful memory!!

Lydia Amanda said...

orait...
nanti aku bagi k

AFIQ zainal said...

bestnye...