Friday, May 8, 2009

ohhh... Sekolah..


Moment yang sangat best adalah disekolah..
pendidikan terawal aku juga bermula di sekolah..
sekolah sekolah sekolah...
Aku seorang yang pendiam di sekolah.. (Pendiam ker??)
tapi yang pasti skema...
Aku mendapat pendidikan pra sekolah di tadika islam al ain, kg, baru, kuala lumpur.. sekitar tahun 1991/1992. waaa.. tadika elit..
Disebabkan aku tinggal dikuala lumpur.. parents aku pun ingin memasukkan aku di sekolah convent bukit nanas..
tapi akhirnyer aku berpindah rumah dan menetap di rawang sehingga kini..
Dari darjah satu hingga tingkatan 3 aku bersekolah di rawang..
so bley kate la anak jati rawang.. uhuk...
pelbagai pengalaman yang berlaku waktu aku bersekolah dahulu..
sekolah kebangsaan rawang...
sekolah yang kecil dan sekolah luar bandar...
sampai sekarang lagu sekolah masih segar dalam ingatan...
kawasan sekolah yang agak kecil dan sempit.. tapi sekolah tu memang best.. sume adik2 aku sekolah kat situ.. tapi aku tak famous... adik2 aku famous la.. huhuhu...
Masuk tingkatan 1 aku bersekolah di Sekolah Menengah Kebangsaan Rawang Batu 16..
sekolah luar bandar lagi.. sekolah kampung.. but i love to be there...
kat situ la aku ramai kawan chinese.. then ade la bende yang aku suke sgt kat sekolah tu..
time kat skool tu aku ade geng bawak basikal..
nad, effie, wan, meow, kak chik, and syahiza..
sayang la kat dorang.. tapi naseb la aku baik ngan dorang sume sampai skang... sorang je da kahwin... rindu kat korang wei..
mase aku di tingkatan 4.. aku dapat sains tulen.. dalam mase yang same aku dapat tawaran sek. teknik.. mule2 parents aku tak kasi pg.. tpi last2 ayah aku kasi jugak..
then itu la sekolah terakhir aku Sekolah Menengah Teknik Selangor Sg. Buloh..
Sekolah yang sangat cantik dan persekitaran yang bersih.. suke la..
tapi mase form 4 aku ni kureng skit suke skolah ni.. yela.. dengan senior nye lagi..
tapi member2 dorm best la..
yang menyebabkan aku suke dok skolah tu bile aku aktif ngan teater... memang seronok..
dapat ramai kawan...
tapi aku dok asrama sampai pertengahan tahun form 5 je... pastu dok rumah.. kene ulang alik dari rumah ke sekolah.. naik komuter and bas selangor...
pengalaman yang aku tak boleh lupakan.. aku kene kejar ngan org gile seks... menangis2 aku kat bus stop sambil berdoa bus dtg cepat... gigil wo...
subjek yang paling aku suke sepanjang aku belajar.. subjek Lukisan Kejuruteraan...
memang best...

ni la..tempat2 aku belajar.. terima kasih cikgu...
jasamu dikenang sepanjang hayat...

p/s: saje nak masuk dalam blog.. manela tau aku hilang ingatan.. adelah backup... kuang3x

gambar sticker pelawat..ngehehe.. masih simpan..


5 comments:

KaMa_RoCkStaR said...

yeah!! s.m.teknik sg buloh..
skola aku jgk.hehe.

iAmeFie said...

sape yg da kawen tu weh???

Lydia Amanda said...

eh.. mesti la meow yang da kahwin... ko da kawen ker? hahaha

iAmeFie said...

oh! ye x ye..hahahaha
aku da kawen da wiken aritu..
ko xdtg pehal??
kan aku da invite kt ym!
=))

Lydia Amanda said...

ko ni efie.. aku nak kad jemputan.. hahaha... nak gak tau sape laki ko... kahkahkah.. sume otak da bengong