Monday, May 25, 2009

Hari tenang..

weeehhuu..
hari ni sekali lagi aku bangun agak lewat..
tapi ingatnye nak puasa..
tapi aku rase badan aku tak cukup air..
so aku membatalkan hasrat utk puasa..
kalau aku terus puasa..
aku takut memudaratkan aku..

hari ni seperti bese..
kerja2 harian..
dan membuat kuih...
aku buat kuih tak lah banyak..
tapi niat di hati hari ni utk sedekah..
so..

petang je aku pun tolong la baba berniaga..
hari ni byk kuih..
tapi takde keropok lekor..
customer memang tak ramai hari isnin
tapi takpe..berniaga jer..

selesai berniaga..
pg amik adik kat sekolahnye..
tetibe ade makcik2 nampak aku makan kuih dalam kereta..
dorang tau ayah aku berniaga..
so dorang pun nak beli..

aku ade la amik beberapa gambar sekolah lama aku
yang ntah berapa kali bertukar wajah..
bangunan makin tinggi..
semua adik2 aku bersekolah di sekolah yang sama..
sampai guru besar sek tu kenal la..

hahaha..
balik rumah aku pun memberikan kuih muih pada jiran2..
seronok rasenye dapat memberi org makan..
pastu aku makan buah mangga.. sedapnye..

pastu jiran rumah aku pun dtg rumah..
anaknye nak apply UPU..
rumahnye takde tenet..
so aku pun offer la dtg rumah suruh gune tenet..
aku pun cot cet la ngan makcik tu dan anak die..
tapi yang kelakarnye.. anak makcik tu apply kos..
sains remote sensing..
aku tak paksa..
aku just menceritakan ape yang aku blaja..

hmm.. mama pun baru je sampai rumah..
cian mama balik lewat..
byk gile keje kat opis die..
kla.. memang hari yang tenang..
tak bermasalah..
hati pun tenang...
hehehe
alhamdulillah...

1 comment:

Dreamer said...

:) Tenang....Baguslah