Tuesday, May 26, 2009

Korang Percaya X?

Ini Saje suke2 ek..
Just nk tahu korang nye opinion..

percaya x kalau muke ada iras2
maksudnye..
ada jodoh

percaya x kalau lelaki yg ditemukan utk kite itu rendah
maksudnye..
murah rezeki

percaya x kalau perkahwinan yg diarrange oleh family itu
akan kekal lama..

percaya x kalau hati korang berdebar bile nak jumpe seseorang
lelaki yang kite suke..
maksudnye..
that will be your future husband

percaya x yg sebenarnye kite memilih pasangan hidup
dengan melihat rupenye dahulu

percaya x restu dari parents tu lebih baik
untuk kite kekal lama dengan pasangan hidup

percaya x kekurangan kite akan dilengkapi oleh
kelebihan lelaki dan sebaliknye..

so korang bagilah pendapat..
ni saje nak hilangkan boring..
lagipun ade yang aku dengar dari cerita org2 tua..
dan pengalaman org2 tua..

tapi yang paling penting jodoh pertemuan semuanya ditangan ALLAH SWT
so kite mampu merancang berusaha berdoa dan bertawakal..
moga2 ape yang diimpikan dapat dimakbulkan..

9 comments:

emam said...

erk..
datuk K x sama pon muka cam siti

Lydia Amanda said...

yeke..
hahaha..
tapi maybe..
muke ko same tak muke awek ko??

fairuz said...

kebanyakannya aku tak setuju..haha..

Dreamer said...

ermm...saje je nak bagi pendapat,
kalau muka sama..maknanya, anak2 nanti spesen je la...gabung muka mak ngan ayah pun masih dapat yang sama...huarghhhh~ xmenarik la...

Lydia Amanda said...

encik fairuz:
satu komen yang baik..
hehehe

encik dreamer:
kalau mcm tu.. kene cari org yang muke langsung tak serupa.. baru dapat anak berpesen2..
xdela muke mcm mesin photocopy..

fariha said...

aah man,,
mcm ak n awit,,
gile berbedaa..

baru ar dpt mghasilkan product yg variety..
wakaka~

encik kelakar said...

muka ayu x sama dengan muka mawas kan3

Lydia Amanda said...

cik fariha:
ye btol tu.. aku stuju sgt.. walaupun aku tak pernah tgk muke awit.. hehehe

encik kelakar @ emam:
memang tak same..
tapi kenapa mawas?

anak Encik Arus said...

hurm.. cayer ke tak?
layan kan aje..
hehehe..

tapi.. kenyataan nye, bende tu semua satu kebetulan kot. kalau dah jodoh.. muka same ke.. mak pak tentukan ke.. tak same tinggi ke.. nasib la..