Thursday, May 21, 2009

MaRaHnyeR!!!

argghhh bengang... serba xkena jer.. asal tetibe rase nak maki org jer..
ayam tol..
bermule selepas maghrib.. sebelum aku bermula nak baca yassin..
laptop aku ni masih lagi on dengan tenet.. pastu ayah aku mintak nak
main tenet jap.. aku pun ajar aku camne nak gune.. aku kate jgn usik aku punye blog
and wut so ever.. aku kate tekan ctrl t.. bukak tab baru..
pastu bile aku selesai je baca yassin.. habis sume bende yang aku save
yang aku bese online tu telah dipangkah oleh ayah aku... aish.. dah la tenet lembab..
ahhh sudah.. die pangkah plak lagi.. tapi apakan daya aku.. takkan aku nak marah ayah sendiri..
lagipun ayah aku memang tak berapa pandai pasal komputer and internet ni..

mase nak solat isyak tu aku masih dalam keadaan marah aku bentang sejadah dan terus solat..
tetibe aku baru perasan yang aku solat tak hadap kiblat..
astaghfirullah.. teruk btol aku ni..nasib baik adik aku xnampak..
kalau tak kene bahan la aku.. aku pun tukar posisi cepat2.. nak ketawa pun ade..

setelah selesai solat isyak.. aku pun berhajat utk sambung menonton merah putih..
tetibe member aku kate ade keje kosong.. jadi guru ganti.. aku pun da hepi..
tanye2..kire cam kompem la aku dapat.. dah tu aku tanya ayah aku.. senang2 je die kate..

baba: tak boleh!!! jauh..
baba: baru seminggu dok rumah je dah panas bontot nak pg keje..

hampeh je..
aku yang kuciwa tahap cipan ni pun membawa diri dengan menonton semula merah putih..
tgh2 menonton.. mak aku pulak dtg.. die nak gosok baju.. tapi mulutnye tak berhenti2 bercakap..
mane satu aku nak dengar ni.. dah la aku tgh pakai headphine tgk cite tu.. alahai..
emosi da mule terganggu semula.. nak buat pekak tak elok.. kesian kat mak aku.. aku pun layan
mak aku berborak.. citer tu aku tgk2 camtu jer..

tgh2 berborak tu.. mak aku kate eh baju sekolah adik.. pg cari!! adeh...
aku lagi.. sume hari ni nak jerit name aku.. iZA sane.. IZA sini arrrggghh

aku pun cari la..

da selesai aku pun nak layan sendirian cite tu balik.. aleh2 sume dok belakang aku
sume sibuk.. time tula nak bercakap ngan aku itu laa ini la.. jem..

aku bengang trus tutup laptop mcm tu je.. dan aku berkata

iza: Sori. i'm not in da mood today..

aku pun pg depan terbaring diatas kerusi sambil dengar lagu rihanna cry..
air mata aku ni da mule meleleh..

ayah aku dtg dan kate..

baba: why suddenly u r not in da mood??
iza: tertekan.. (dalam hati baba la buat iza marah.. ces aku ni anak yg jahat)
baba: byk2kan lah istighfar..
iza: ok...

aku pun meninggalkan kerusi terus kuar dari rumah.. konon2nye
mencari ketenangan.. aku pun melihat acubon.. kalau aku bawak kuar arnab ni
kang die pulak jadi mangsa keadaan.. takut aku tak sedar aku tersepak plak..

aku pun berlegar2 kat luar.. tetibe

mama: weh ko buat ape kat luar tu.. cube ko tgkkan ape yg ade dalam plastik hijau tu..
terkejut aku.. tetibe je ade org ckp ngan aku..

aku pun tgk2 kan la.. pastu aku masuk semula dalam rumah.. aku teringat..
damn.. aku tak makan lagi rupenye.. patutla aku angin satu badan.. lapar rupenye..
aku pun belasah la makan byk2.. ayam sampai 4 ketul..

kebengangan aku ni menyebabkan aku nak tulis kat blog.. dan inilah hasilnyer..

p/s: actually aku perlukan sumbody.. tapi sapelah aku ni..damn..
sori la pada sesiapa yang terasa kene marah dan berkecil hati

8 comments:

emam said...

hmm...
untung tau ada ayah yang bertanya..kenapa ko xde mood

Lydia Amanda said...

memang untung.. ayah dan mak aku la tempat aku mengadu..

Dreamer said...

Erm...sebenarnya permasalahan ni bukan la sebab apa pun, cuma memang nature perempuan xsuka barang2 dia diusik. Sifat semula jadi perempuan. Rasa marah timbul bila ada perubahan pada emosi bila kehendaknya xdapat dipenuhi dan melihatkan kehendak tu adalah tinggi (memang xrasa baba nak padam.dan boleh terus guna bila abis solat)...maka impaknya adalah hebat. Di tambah lagi dengan harapan yang tinggi untuk bekerja di tolak mentah2...

anyway, you have a great family and actually your father and mother really miss you so much. Instead, they also hope that you can help them for a while before losing you after marriage/ going to job. However, i can say that you have a great and caring family...

p/s: seorang bapa pernah meluahkan rasa terkilan bila anak perempuan dia abis belajar je terus kawin..mak and bapak dia xdapat pun merasa kasih sayang dan bermanja dengan anak dia pun lagi...dah berkahwin..bayangkan lah....

Lydia Amanda said...

adeh.. menusuk kalbu.. ngehehe.. ni yang takut nk marah2 lagi ni.. thanx bk pandangan

ieda_kirozama said...

tetibe nk bce blog ko ri ni..nway cite ko tu mmg best..mse kat utm dlu, mmg kite wish stiap ari nk blk umah..tpi bler kat umah musti mood tu tkr..mse tu rse baek cont blajo cam dlu..hehehehehe

Lydia Amanda said...

hahaha.. aku xnak belajar.. tapi nak lepak2 je ngan memember

emam said...

haha...itulah yang terbaik...lepak ngan member2 pastu xyah blaja...bes gle..pastu kerajaan tgkap ko bawak g palestin untuk lawan ngan yahudi..ekeke

Lydia Amanda said...

bagus jugak tu..
bley mati syahid..
ngehehe.. sengal btol